Site icon Londra Gazete

Birmingham’da cami çöktü

Geçen Pazartesi gecesi Birmingham’da bir caminin içinde yapılan inşaat çalışmaları sırasında ansızın çatı çöktü.

West Midlands itfaiye görevlilerinin verdikleri bilgiye göre, geçtiğimiz Pazartesi gecesi 23.25 sularında polisin itfaiyeye durumu bildirmesinin hemen ardından, ekipler caminin çöken teras çatısının enkazıyla karşılaştılar.

Görgü tanıklarının verdikleri bilgilere göre, olay esnasında caminin içinde veya yakınlarında her hangi birinin olmadığını ileri sürdüler.

Leicestershire İtfaiye Arama ve Kurtarma Ekipleri, Walford Road Sparkbrook mevkiinde bulunan caminin enkazı altında kalan birilerinin olabileceği ihtimaline karşı, olay yerine bir helikopter ve kurtarma köpeklerinin sevk edildiğini bildirdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir itfaiye sözcüsü “Binadan sorumlu mühendisler ve müteahhitler çöküntünün ardından cami içerisinde sabah saat 03.00’e kadar incelemelerde bulundular. K9  köpekleriyle yapılan tarama sonrasında bina içerisinde ve dışarısında kimsenin olmadığı tespit edildi” diye konuştu.

West Midlands Polis’i adına yapılan açıklamada ise, olayın polislik bir durum olmadığı, Walford Road’un kapalı olması sebebiyle ulaşımın civardaki yollardan sınır bir şekilde gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Basın sözcüsü, belediye ve yol güvenliği yetkililerinin  konuyla ilgili bilgilendirildiklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version