Site icon Londra Gazete

Gençlik Kolundan 19 Mayıs balosu

19mayisİngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolu üyeleri, Türkiye’de resmi bayramların iptalinden duyduğu kaygıyı dile getirip, bu yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı Londra’daki Grand Palace’da kutlayacaklarını duyurdular.

Cumartesi  günü Dernek Başkanı Jale Özer ve Başkan Yardımcısı Doğan Kemancı’nın da katılımıyla kahvaltıda buluşan gençler 17 Mayıs akşamı saat 18.30’da başlamak üzere bir 19 Mayıs Balosu gerçekleştireceklerini belirttiler.

Kahvaltı sonrası, İADD Gençlik Kolları’nın   yaptığı açıklama şöyle: “Kurtuluşsavaşımızın en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos kutlamalarıyla başlayıp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi, okullardan andımızın okunmasının kaldırılma çalışmaları, şimdi de  iklim şartları bahane edilerek 19 Mayıs kutlamalarının çok dar bir alanda yaptırılacağı  haberleri biz yurt dışında yaşayan gençleri derinden yaralamışve üzmüştür. Bununla da kalmayıp her Türk gencinin, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetnamesi olarak kabul etmesi gerektiği  “Gençliğe Hitabe”nin okullardan kaldırılacağı haberleri hükümetin bakanları tarafından konuşulmaya başlanmıştır.’

İngiltere ADD’li gençler kahvaltı sonunda Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudular. İngiltere ADD Başkanı Jale Özer de yaptığı konuşmada; İADD Gençlik Kolları’na hazırladıkları her projede yönetim olarak destek vereceklerini söyledi.

Exit mobile version