kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İngiltere’de “İmamoğlu”na destek eylemleri

İngiltere’de “İmamoğlu”na destek eylemleri
21.03.2025
0
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması üzerine CHP İngiltere Birliği öncülüğünde, İngiltere’de de protesto gösterileri düzenlendi.

CHP İngiltere Birliği’nde partililerin yanısıra, farklı muhalif grup temsilcilerinin katılımı ile Çarşamba günü CHP İngiltere Birliği’nde gerçekleşen toplantıda, Ekrem İmamoğlu’na destek ve dayanışma kararı alındı.

Toplantıda alının karar sonrası yapılan çağrıyla, Perşembe günü Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlendi.

Türkiye’deki gözaltıların bir sivil darbe girişimi olduğu birten yeni girişim, tepkilerini dile getirdiler.

CHP İnglitere Birliği Başkanı Mehmet Şar ve beraberinde birkaç kişi Büyükelçilik önüne, üzerinde “Egemenlik Kayıtsız Şartsız milletindir” yazılı siyah çelenk kondu.

CHP İngiltere Birliği Başkanı Mehmet Şar yaptığı konuşmada, Türkiye’deki gözaltılarının siyasi olduğunu, bütün dünyanın bildiğini belirterek, “CHP bütün bu saldırılardan daha da güçlenerek çıkacaktır. AKP’nin kendi seçmeni bile bu haksızlığı içine sindiremeyecek ve sonuç İstanbul Belediyesi’nde tekrarlanan belediye başkanlığı seçimi gibi olacaktır” dedi.

CHP İngiltere Birliği Sekreteri Savaş Hürman da, Türkiye’deki gözaltıları kınayarak “Türkiye’de uçurumdan önceki son çıkıştayız” diye konuştu.

CHP İngiltere Birliği başkan yardımcısı Savaş Hurmanın Türkiye Demokrasi Platformu adına aşağıda yer alan bir basın açıklaması da sundu:

Türkiye’de demokrasinin ve hukuk devletinin temel taşları, son dönemde yaşanan olaylarla ciddi bir tehdit altındadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ve diğer seçilmiş belediye başkanlarının gözaltına alınması, milletimizin iradesine ve demokratik değerlere yönelik açık bir saldırıdır.

İmamoğlu ve beraberindeki 100’den fazla kişinin, asılsız terör ve yolsuzluk suçlamalarıyla gözaltına alınması, iktidarın muhalefeti sindirme çabasının bir parçasıdır. Bu durum, ülkemizde hukukun üstünlüğünün ve yargı bağımsızlığının ne denli zedelendiğini göstermektedir.

Ayrıca, sosyal medyada “provokatif” paylaşımlar yaptığı iddiasıyla 37 kişinin daha gözaltına alınması, ifade özgürlüğüne yönelik ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Bu olaylar, Türkiye’de demokrasinin ve insan haklarının giderek erozyona uğradığının açık bir göstergesidir. Uluslararası insan hakları örgütleri ve demokratik ülkeler, bu hukuksuzluklara karşı seslerini yükseltmeli ve Türkiye’deki demokratik değerlere sahip çıkmalıdır.

Bizler, Türkiye Demokrasi Platformu olarak, demokrasimize ve halkın iradesine yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor, tüm vatandaşlarımızı ve uluslararası toplumu bu hukuksuzluklara karşı durmaya çağırıyoruz.

Yaşasın Demokrasi! Yaşasın Halkın İradesi!

Kurtuluş Yok Tek Başına! Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!

PAZAR GÜNÜ TRAFALGAR MEYDANI’NDA GÖSTERİ

Protesto gösterisinin 22 Mart Cumartesi günü Londra’nın Trafalgar Meydanında tekrarlanacağı duyuruldu.

CHP İnglitere Birliği sosyal medya hesaplarında yaptığı duyurularda, 22 Mart Cumartesi günü sasat 14:00’te Trafalgar Squaredeki gösteriye “Tüm Halkımız Davetlidir” denildi.

Yorumlar

Δ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.