kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2914
EURO
37,0921
STERLIN
44,4982
BITCOIN
$69.658
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Salı Hafif yağmur
15°C
Çarşamba Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İADD düzenlediği etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Yılını coşkuyla kutladı

28.10.2024
0
A+
A-

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD) tarafından Londra’da düzenlenen akşam yemeği ve dans etkinliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıl dönümünü kutladı.

25 Ekim Cuma günü gerçekleşen etkinlikte topluluk üyeleri, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçişin önemli yıl dönümünü anmak için bir araya geldi.

Saygı duruşu ile başlayan program, ardından Türk milli marşı eşliğinde devam etti. Salon kırmızı ve beyaz bayraklarla donatılırken, canlı müzik katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Etkinliğe özel konuk olarak Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve yardımcısı Mutlu Kerimoğlu, Barking Milletvekili Nesil Çalışkan ve Londra Çevre ve Enerji Yardımcı Belediye Başkanı Mete Coban katıldı. Toplum üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, İADD üyeleri ve Azerbaycan topluluğundan katılımcılar bir arada Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

Yemek sonrası yapılan konuşmalarda İADD Başkanı Jale Özer, “Bugün demokrasinin, laikliğin ve hukukun üstünlüğünün ilkeleri üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni gururla anıyoruz. Türk milletinin mücadelesi ve direnişi sonucu doğan Cumhuriyetimiz, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağanıdır. Atatürk’ün ‘Türkiye refah içinde, başarılı ve zaferle dolu olacak’ sözü, ülkemizin kalkınması için zemin hazırlamıştır,” dedi.

Özer, konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin değerini anlamak için diğer milletlerin mücadelelerine de bakmalıyız. Laik sistemimizin İslam çoğunluklu ülkeler arasında tek örnek olarak var oluşu, Atatürk’ün bize gösterdiği aydınlık yolu simgeler. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözü ise dünya çapında istikrar ve refahın önemini vurgular.”

Cumhuriyetin Türk kadınları üzerindeki etkisini de vurgulayan Özer, “Cumhuriyet, Türk kadınlarına haklar ve sosyal statü kazandırdı. Türkan Saylan’ın dediği gibi, her eğitimli kadın Cumhuriyete bir borçludur. Ancak bugün eğitim, adalet ve basın özgürlüğü alanlarında yaşanan sorunlar, bizi kurucu değerlerimizden uzaklaştırmaktadır.

“Bizim görevimiz, bu değerleri gelecek nesillere aktarmaktır. 27 yıl önce kurulan İADD, Cumhuriyetimizin ruhunu yayma konusunda kararlıdır. Dünyadaki diğer Atatürk dernekleriyle bilgi, dayanışma ve eylem yoluyla olumlu değişimlere katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ sözü ile bu gece Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlamaktan öte, burada bir kıvılcım ateşi yakarak ayrılmalıyız,” diye konuştu.

Özer, ayrıca etkinliğin gerçekleşmesinde katkıda bulunan İADD yönetim kurulu üyelerine, destek veren kişi ve kurumlara, Londra’daki Türk basınına, sunuculara, sanatçılara, dans ve müzik gruplarına teşekkür etti. Grand Palace Banqueting Suite’in yöneticilerine ve çalışanlarına da profesyonel hizmetleri için minnettarlığını ifade etti.

Özer konuşmasını, “Cumhuriyetimizin 101. yılının onur ve coşkusunu yaşamamızı sağlayan, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını, vatan uğruna canlarını hiçe sayan isimsiz kahramanlarımızı bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür eder, güzel ve coşkulu bir gece geçirmenizi dilerim. Yaşasın Cumhuriyet! Nice yüzyıllara,” diyerek bitirdi.

Ödülünü aldıktan sonra konuşma yapan Erdal Beşikçioğlu, İADD’ye davetleri için teşekkür ederek Londra’da yaşayan topluluk ile birlikte Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.