Site icon Londra Gazete

WTM 2024: Kuzey Kıbrıs ve Türkiye, Londra’da turizm potansiyelini tanıtacak

Dünya turizm endüstrisinin en önemli buluşmalarından biri olan Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market – WTM), bu yıl 5-7 Kasım tarihleri arasında Londra’nın ExCel fuar alanında düzenlenecek. 44. kez gerçekleştirilecek olan fuara, 184 ülkeden yaklaşık 5000 firmanın katılması bekleniyor. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs da özel standlarıyla etkinlikte yer alacak.

Fuar, dünya çapındaki turizm profesyonellerinin, hükümet temsilcilerinin ve medya kuruluşlarının buluşma noktası olarak biliniyor. Etkinlik, sektörde iş geliştirme fırsatları sunarken, ziyaretçilerin turizm sektöründeki en son yenilikler hakkında bilgi edinmesine de olanak tanıyor. Bu yıl, 51,000’den fazla turizm profesyonelinin fuarı ziyaret etmesi öngörülüyor.

Kuzey Kıbrıs Londra Turizm ve Tanıtma Koordinatörü Kadir Doruhan, bu yılki fuarın Londra’nın Docklands bölgesinde düzenleneceğini duyurdu. Doruhan, “Kuzey Kıbrıs, fuarda 240 m²’lik özel tasarımlı bir stantla temsil edilecek. Bu yıl kültürel değerlerimiz ve turizm potansiyelimizle dikkat çekeceğiz,” dedi.

Fuarın ilk gününde WTM Küresel Seyahat Raporu sunulacak ve bu rapor, dünya genelindeki turizm trendlerine dair önemli veriler içerecek. Ayrıca, fuar süresince yapay zeka, sürdürülebilirlik, teknoloji ve pandemi sonrası turizm eğilimleri gibi konular tartışılacak. İkinci günde, 18. Bakanlar Zirvesi düzenlenecek ve sektör liderleri bir araya gelecek. Son günde ise dijital pazarlama odaklı oturumlar gerçekleştirilecek.

Ziyaretçilere, Kuzey Kıbrıs’ın mutfak kültüründen çeşitli lezzetler sunulacak ve kültürel hediyelikler dağıtılacak. WTM, tamamen profesyonellere yönelik bir fuar olup, tüketici kabul edilmemektedir. Fuara katılanlar arasında bakanlar, turizm profesyonelleri ve basın mensupları yer alacak.

KKTC Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından organize edilen tanıtım Standında yer alacak turizm örgüt ve kuruluşların listesi aşağıda sunulmaktadır.

Turizm Örgüt ve Kuruluşları

  1. KITOB (Kıbrıs Türk Otelciler Birliği)
  2. KITREB (Kıbrıs Türk Rehberler Birliği)
  3. KITSAB (Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği)
  4. Res-Bir (Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği)
  5. Korineum (Golf Turizm)
  6. Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi 
  7. Kuzey Kıbrıs Eko-Agro Turizm Federasyonu.
  8. Kuzey Kıbrıs Dalış Merkezleri Birliği 
  9. Karpaz Gate Marina
  10. Acapulco Resort Hotel 

       Tur Operatörleri 

  1.  Cyprus Paradise
  2.  Cyprus Premier Holidays
  3.  Caria Holidays
  4.  Edwin Holidays
  5.  Deluxe Room

Fuar süresince, ziyaretçilere Kuzey Kıbrıs mutfak kültüründen, Pastelli, Sadrazam sucuğu, Badem ezmesi, Izgara Pide-Hellim, Izgara Pide-Tahin Helvası, Türk Kahvesi ve diğer sıcak içecekler ikram edileceği belirtildi. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs kültürünü yansıtan hediyelik eşyalar ziyaretçilere dağıtılacaktır.

WTM, B2B (business to business) olarak bilinen tamamen profesyonellere yönelik bir fuardır ve fuara tüketici kabul edilmemektedir. Bu çerçevede Fuar ziyaretçileri, Bakanlar, turizm profesyonelleri, yaklaşık 14,000 kişiden oluşan WTM Meridian Club (Buyers) üyeleri, basın mensupları, davetliler ve turizm öğrencilerinden ibaret olacaktır.

Fuarın açılış ve kapanış saatleri ise şu şekilde olacak:

– 5 Kasım Salı: 09:30-18:00
– 6 Kasım Çarşamba: 09:30-18:00
– 7 Kasım Perşembe: 09:30-17:00

Fuar alanının adresi: 1 Western Gateway, London, E16 1XL.

Exit mobile version