Site icon Londra Gazete

Ankara’da TUSAŞ tesislerine saldırı: Dört ölü, 14 yaralı

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine 15.30’da bir saldırı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, “TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir” dedi.

Yerlikaya, biri erkek, biri kadın iki saldırganın etkisiz hale getirildiğini söyledi. Olayda dört kişinin öldüğünü, üçü ağır 14 kişinin yaralandığını açıkladı.

TUSAŞ tesislerinde 15:30 sularında patlama ve silah seslerinin duyulmasının ardından personel sığınaklara yönlendirilmişti.

Saldırı üzerine Meclis Genel Kurulu’nda oturuma ara verilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı, bir başsavcıvekili ve sekiz cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Yerlikaya, “Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” uyarısında bulundu.

İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden de benzer bir uyarı geldi.

‘Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarılar hedef alındı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya’daki BRICS zirvesinden yaptığı açıklamada “Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da “Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün ve TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu’nun, saldırı sırasında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO’da olduğu belirtildi.

Görgün, Demiroğlu ve diğer üst düzey yetkililer saldırının ardından Ankara’ya dönmek üzere hareket ettikleri aktarıldı.

DEM Parti: ‘Zamanlaması manidardır’

TUSAŞ’a yönelik saldırının ardından siyasi partilerden de saldırıyı kınayan açıklamalar geldi.

Güneydoğu gezisi kapsamında Diyarbakır’da bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelişmeleri değerlendirmek üzere olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu toplantısı kararı aldı.

Özel, “Bu saldırıyı görünce zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor insan. Bütün terör örgütlerinin aktive olduğu sürecin 7 Haziran-1 Kasım (2015) arasında kamuoyunu nasıl yönlendirdiğini hatırlamak gerekiyor. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu da saldırıyı kınayarak, “Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyorum” dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli mecliste yaptığı açıklamada, saldırıyı “provokasyon” olarak nitelendirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a çağrısına ilişkin açıklamasına göndermede bulunan Temelli, şöyle konuştu:

“Kaç gündür bu ülkede çok önemli bir tartışma sürdürülüyor. Bu tartışmaların çok büyük bir kısmı Türkiye toplumunun beklentilerine yanıt veriyor. Çünkü uzun süredir Türkiye toplumu savaş, şiddet, ölümlerden kurtulmak isterken böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Zamanlaması manidardır, provokasyon her tarafından belli olmaktadır. Bu tür gelişmelere karşı inatla, toplumun beklentisi olan barış içinde yaşama beklentisine ısrarla yanıt vermek zorundayız. Geç kaldığımız her adım yitip giden canlara mal olmaktadır. Bu olayı bir kez daha kınıyorum.”

Exit mobile version