Site icon Londra Gazete

Londra Moda Haftası’nda Türk rüzgarı esti (video)

Tasarımcı Zeynep Kartal, Londra Moda Haftası’nın ikinci gününde Türkiye’nin tarihi mirası konulu “Narnia” isimli kolleksiyonunu sergiledi.

Haber: Burak Gülşen

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dnoatPkrnOM[/youtube]

 

Dünyanın sayılı moda organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Londra Moda Haftası’nda Türk tasarımcı Zeynep Kartal’ın 30 parçalık “Narnia” kolleksiyonu moda severlerin adeta gözlerini kamaştırdı.

 

Memleketi Konya’dan İngiltere’ye gelerek dünyaya açılmayı hedefleyen tasarımcı, aynı zamanda BBC Televizyonu tarafından “özel tasarımcı” ünvanına sahip olan ender yeteneklerden birisi olarak gösteriliyor.

Zeynep Kartal (Moda Tasarımcısı)

Amacının Türk kültürünü dünyaya tanıtmak olduğunu dile getiren Kartal “uluslararası alanda yapılan her türlü etkinlik, o ülkenin vizyonunu ve saygınlığını temsil eder. Ben kendimi hedeflediğim yerde görüyorum. Elbette hedefte sınır yoktur. Daha ilerisi için de elimden gelen tüm gayreti göstereceğim” diye konuştu.

Londra’nın tarihi mekanlarından biri olan Freemasons Hall’da gerçekleştirilen defilede Türkiye’nin ünlü modellerinden Işıl Reçber de poduymda boy gösterdi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, Büyükelçi Müsteşarı Fatih Ulusoy’un yanısıra çok sayıda dünya basını ve seçkin davetli grubu Zeynep Kartal’ın kolleksiyonunu izledi.

Yaklaşık 10 senedir Manchester’da yaşayan Zeynep Kartal yeni sezon kolleksiyonunun tanıtımını ise 2015 Nisan ayında Anadolu Selçuklu Defilesi’ni memleketi Konya’da gerçekleştirmeyi planlıyor.

Zyenep Kartal (solda), Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç.

Ünlü model Işıl Reçber

Ünlü model Işıl Reçber de Kartal’ın 30 parçalık kolleksiyonu için podyumdaydı.

Exit mobile version