Site icon Londra Gazete

Limasollular Derneği, Özden Ediz için Mevlid-i Şerif düzenliyor

Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan, Londra’daki toplumsal faaliyetlerde her zaman ön planda olan değerli fotoğraf sanatçısı Özden Ediz’in vefatının 40. gününde, Dernek tarafından Mevlid-i Şerif okutulacağını açıkladı.

Retvan, “Toplumumuzun önemli simalarından Özden Ediz’i anmak ve ona olan saygımızı göstermek amacıyla bu anlamlı etkinliği düzenliyoruz,” diyerek, toplumun tüm üyelerini bu anma törenine davet etti.

Özden Ediz, Londra’da yaşayan ve toplumsal faaliyetlerde önemli bir yer edinen Kıbrıslı Türk bir fotoğraf sanatçısıdır. Uzun yıllar boyunca başta Kıbrıs Türk toplumu olmak üzere, Londra’daki Türk ve diğer etnik toplulukların etkinliklerini fotoğraflayarak, bu kültürel zenginliklerin görsel arşivini oluşturmuştur. Ediz, özellikle Kıbrıs Türk toplumunun hem sanatsal hem de sosyal hayatına katkılarıyla tanınır ve toplumsal olayları belgeleyerek nesiller boyunca hatırlanacak bir miras bırakmıştır.

Özden Ediz’in çalışmaları, toplumun bir araya geldiği etkinliklerde, kültürel festivallerde ve önemli sosyal aktivitelerde her zaman ön planda olmuş ve bu sayede geniş bir çevrede tanınmıştır. Vefatı, özellikle Londra’daki Kıbrıs Türk toplumu için büyük bir kayıp olarak değerlendirilmiştir. Dernekler ve sivil toplum kuruluşları, Ediz’in anısını yaşatmak için çeşitli anma etkinlikleri düzenlemektedir.

Exit mobile version