kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9773
EURO
37,9000
STERLIN
45,1473
BITCOIN
$60.240
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
25°C
LONDRA
25°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Parçalı bulutlu
23°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, bazı Kıbrıs Türk sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar,  bazı Kıbrıs Türk sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi
10.09.2024
0
A+
A-

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere’deki Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve bazı Kıbrıs Türk sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tatar Londra temasları kapsamında dün, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası (CTCC UK) yetkilileri ve bazı sivil toplum temsilcileriyle görüştü.

KKTC Londra Temsilciliği’nde yapılan toplantıya, Londra Temsilcisi Çimen Keskin, İngiltere’deki Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata ve bazı sivil toplum temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’de yaşayan yaklaşık 350 bin Kıbrıslı Türk’ün hayatın farklı alanlarında başarılı olduklarını belirterek, bu nüfusla KKTC arasındaki güçlü bağların devam etmesi ve ülkeye yatırımların teşvik edilmesinin önemini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin, İngiltere’nin sosyo-ekonomik yapısına katkıda bulunduklarını ve çeşitli mesleklerde başarılı olduklarını, aynı zamanda kültürel miraslarını ve KKTC ile olan bağlarını koruduklarını söyledi.

İngiltere ziyareti çerçevesinde İngiliz parlamenterlerle de bir araya geleceğini belirten Tatar, çeşitli medya kuruluşlarına röportaj vereceğini ve Kıbrıs Türk halkının haklı davasını gündeme getireceğini ifade etti.

Kıbrıs sorununa değinen Tatar, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Adası’nda sürdürülebilir barış ve istikrar istiyor. Federal temelli bir çözüm için yarım asırdan fazla süredir müzakereler yürütülmüştür. Ancak, Rum tarafı en az 15 çözüm planını reddetmiştir. Artık uluslararası toplumun ve garantör ülkelerden biri olan İngiltere’nin Kıbrıs’a daha dengeli bir yaklaşım sergilemesi gerekmektedir. Türkiye’nin de tam desteğini alan vizyonum, egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüze dayalı bir çözümdür. Federal temelli müzakereler tükenmiştir. Sürdürülebilir ve gerçekçi bir çözüm ancak, iki devletin iş birliği ilişkileri içerisinde var olması temeline dayanabilir.”

Kıbrıs Türk tarafının, iki devlet vizyonundan geri adım atmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC, Doğu Akdeniz’de jeostratejik öneme sahiptir ve Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği için hayati önemdedir.” dedi.

Kıbrıs Türk halkına uygulanan insanlık dışı izolasyonun insanların yaşamları üzerinde olumsuz etkisi olduğunu vurgulayan Tatar, “Uluslararası toplum, Kıbrıs Türk halkının karşı karşıya kaldığı adaletsizlikleri gözden geçirmelidir. Biz, doğrudan uçuş, doğrudan ticaret ve doğrudan temasların başlaması anlamına gelen ‘3D’ için yapıcı bir duruş sergilemekteyiz.” şeklinde devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.