Site icon Londra Gazete

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği’nden Sonay Yakup Yakupsoy anısına şiir yarışması

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA), tanınmış Kıbrıslı Türk şair ve yazar Sonay Yakup Yakupsoy’un anısına bir şiir yarışması düzenliyor.

1970’li yıllarda İngiltere’ye göç eden Sonay Yakup Yakupsoy, uzun yıllar derneğin aktif üyelerinden biri olarak Kıbrıs Türk toplumuna önemli katkılar sağlamıştır. Ayrıca, Londra’da Türkçe eğitim veren okulları ziyaret ederek gençlere yazma sevgisini aşılamak için büyük çaba göstermiştir.

TWPA, toplumun farklı kesimlerinde başarılı şair ve yazarların bulunduğuna inanarak bu yarışmayı düzenleme kararı almıştır. Yarışmanın amacı, yazma sevgisini yaymak ve yetenekli şair ve yazarları teşvik etmektir.

Şiir yazmanın, duyguları kelimelerle ifade etmenin bir yolu olduğu belirtilirken, en etkileyici şiirlerin kişinin kendi tecrübelerine dayanarak yaratıcı bir üslupla yazıldığının altı çizilmiştir. Yarışmaya katılacak şiirler Türkçe ya da İngilizce yazılabilecektir. Şiirler beş ayrı kategoride değerlendirilecektir: çocuklar için iki kategori, yetişkin erkekler ve kadınlar için iki kategori ve öğrenme güçlüğü çeken bireyler için bir kategori.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, 8 Eylül 2024 tarihine kadar info@twpa.co.uk adresine e-posta ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuruda tam isim, yaş ve iletişim bilgileri yer almalıdır. En iyi şiirlerin seçileceği ve tüm katılımcıların şiirlerinin sunulacağı etkinlik ise 20 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.

TWPA, tüm katılımcılara başarılar dileyerek şiirleri heyecanla beklediklerini ifade etmiştir.

Exit mobile version