kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0664
EURO
38,0005
STERLIN
45,1320
BITCOIN
$60.440
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
25°C
LONDRA
25°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Parçalı bulutlu
23°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Londra Büyükelçiliği’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Londra Büyükelçiliği’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi
30.08.2024
0
A+
A-

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği konutunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yılı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Londra Büyükelçilik konutunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Büyükelçi Osman Koray Ertaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını okuyarak, Türkiye’nin güçlü ve büyük bir ülke olduğunu vurguladı. Konuşmalardan sonra davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa, Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Temsilcisi Çimen Keskin ve Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Gökhan Tozman’ın yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi katıldı.

Büyükelçi Ertaş, açılış konuşmasında, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin şu mesajını okudu:

“Şehitlerimizin kahramanlığı, gazilerimizin kanı ve milletimizin fedakarlığı sayesinde kazanılan büyük zafer, bugün de bizlere rehberlik etmektedir. Türkiye Yüzyılı hedeflerimize doğru kararlılıkla yürürken büyük ve güçlü Türkiye idealimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında süren çatışma, zulüm ve katliamları durdurmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kimliğine ve inancına bakmadan, maddi hiçbir menfaat beklemeden ezilenlerin yanında dimdik duruyoruz. Şunu büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim, bugün dünden daha güçlüyüz. İnşallah yarın çok daha güçlü olacağız.”

“Zaferin 102. yıl dönümünü Londra’da kutlamaktan gurur duyuyoruz”

Ertaş, mesajın ardından yaptığı konuşmada, kahraman Türk askerinin Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirdiği zaferin 102. yıl dönümünü Londra’da kutlamaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Büyükelçi Ertaş, zaferden bir yıl sonra ilan edilen cumhuriyetin ardından Türkiye’nin, çağdaş devletler arasındaki yerini aldığını belirterek, Atatürk’ü, tüm şehit ve gazileri saygıyla andıklarını ifade etti.

Konuşmasında Türkiye-İngiltere ilişkilerine de değinen Ertaş, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan iki Avrupalı NATO müttefiki olarak ilişkilerin her alanda ilerlediğinin altını çizdi.

Programda, Albay Gökhan Tozman da günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.