kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0042
EURO
37,8474
STERLIN
44,8969
BITCOIN
$58.546
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
21°C
LONDRA
21°C
Parçalı az bulutlu
Salı Kapalı
24°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C

İngiltere’de yaşayan ve adaya gelen her 5 Kıbrıslı Türk’ten sadece 1’i Ercan’ı seçti

İngiltere’de yaşayan ve adaya gelen her 5 Kıbrıslı Türk’ten sadece 1’i Ercan’ı seçti
27.08.2024
0
A+
A-

CTP Milletvekili Sami Özuslu, “Turizmde ‘Londralı’yı bile kaybettik” diyerek, rakamlara dikkat çekti. Özuslu, “İngiltere’de yaşayan ve adaya gelen her 5 Kıbrıslı Türk’ten sadece 1’i Ercan’ı seçti” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, sosyal medya hesabı üzerinden “Turizmde ‘Londralı’yı bile kaybettik” başlığı altında bir açıklama yaptı.

CTP’li vekil Özuslu, “Almanya merkezli uluslararası tur operatörü TUI’nin ’31 Ağustos’tan itibaren Kuzey Kıbrıs’a  turist göndermeyi durduracağını’ duyurması turizmde yeni bir kriz ihtimalini gündeme taşıdı. Lakin Kuzey Kıbrıs’ta turizm sektörü zaten iyi durumda değil. Rakamlar Kuzey Kıbrıs’ın turistler için ‘cazip’ ve ‘tercih edilir’ olmaktan çıktığını söylüyor” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ SORUNLAR VAR”

“Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler bile kendi ülkelerine gelmez oldu!” diyen Özuslu, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:

“2024’ün ilk 6 ayında Ercan Havaalanı’ndan Kuzey Kıbrıs’a 14 bin civarında Birleşik Krallık, yani İngiltere yurttaşı geldi. Bunların 5 bine yakınını aynı zamanda ‘British’ olan Kıbrıslı Türkler oluşturdu. Aynı 6 aylık dönemde Larnaka ve Baf Havaalanlarından adaya gelen İngiliz turist sayısı ise yaklaşık 569 bin oldu. Yani Ercan’dan gelenlerin 40 kat fazlası! İngiltere’den Güney Kıbrıs’a gelenlerin 142 bini Kuzey’e de geçti. Güneyden kuzeye geçen İngiltere uyruklu Kıbrıslı Türklerin sayısı ise yaklaşık 19 bin olarak kayıtlara geçti.

Yani İngiltere’de yaşayan ve adaya gelen her 5 Kıbrıslı Türk’ten sadece 1’i Ercan’ı seçti. Yüzde 80’i ise Larnaka veya Baf Havaalanı’nı tercih etti! 2024’ün ilk 6 ayında bir şekilde Kuzey Kıbrıs’a gelen toplam 156 bin İngiliz yurttaşının yalnızca 11 bini, yani sadece yüzde 7’si turistik tesislerde konakladı. Çift uyruklu, yani İngiliz yurttaşı da olan Kıbrıslıların çoğunlukla kendilerine ya da ailelerine ait evlerde kaldıklarını varsayabilir, bazı İngilizlerin de buradaki kiralık evlerde konakladıklarını hesaba katabiliriz. Ancak 25 bin civarı İngiliz yurttaşı Kıbrıslı ve 130 bin de İngiliz Kuzey’e geliyor ama otellerde konaklayanların oranı bu kadar düşük kalıyorsa, ortada ciddi sorunlar var demektir.”

“RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ”

Sami Özuslu, “Havayolu ulaşımı bu kadar meşakkatli ve pahalı olursa… Çevre bu kadar pis, altyapı her bakımdan yetersiz, trafik böylesine güvensiz hale gelirse… Kontrolsüz nüfusla ülke her türlü kriminal olaylarda patlama yaşarsa… Oteller dahil bütün memleket sürekli elektriksiz, karanlıkta kalırsa… Gerekli reklam ve tanıtımı yapmazsanız… Ve en önemlisi, hayatı Londra’dan daha pahalı hale getirirseniz… Üstüne üstlük  ‘atanmış’lar olarak sürekli ‘ayrılıkçı’, ‘gerginlik yaratıcı’ mesajlar verip, Kuzey Kıbrıs için ‘uluslararası hukuk dışı bir kara delik’ imajı yaratırsanız… Bırakın ‘yabancı’ turisti, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkleri bile kaybedersiniz! Rakamlar yalan söylemez…” açıklamasını yaptı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.