kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0020
EURO
38,0357
STERLIN
45,2702
BITCOIN
$63.278
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Cuma Hafif yağmur
23°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Dokuz yaşındaki Ada Bıçakçı gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

Dokuz yaşındaki Ada Bıçakçı gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı
19.08.2024
0
A+
A-

İki hafta önce Bexleyheath’te bir otobüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden dokuz yaşındaki Ada Bıçakçı’nın cenazesi, 19 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Ada Bıçakçı için düzenlenen tören, saat 10.30’da aile evinde başladı ve ardından saat 11.30’da St. Paul’s Garden’da bir hizmet yapıldı. Ada, sonrasında Sidcup’taki Green Acres Kemnal Park Mezarlığı’na götürüldü ve burada defnedildi. Mezarlıkta, saat 12.30’da bir “açık mikrofon” düzenlendi ve taziye ziyaretçileri saygılarını sundu.

Ada, beş yaşındaki kardeşi ve bir aile üyesi, 3 Ağustos Cumartesi sabahı evlerinin yakınında yürüyüş yaparken, saat 09.00 sularında bir otobüs tarafından çarpılmıştır. Kardeşler hastaneye kaldırılmış, ancak maalesef Ada’nın yaraları çok ciddi olduğundan iki gün sonra hayatını kaybetmiştir.

Otobüs Şoförü Tutuklandı

Metropolitan Polisi, otobüs şoförünün tehlikeli sürüş ve uyuşturucu etkisi altında araç kullanma şüphesiyle tutuklandığını ve kasım başına kadar serbest bırakıldığını bildirdi. Polis ayrıca, olayın yaşandığı anı gösteren dashcam görüntüleri olan tanıkların kendilerine başvurmasını istemektedir.

Polis, Ada’nın İngiliz-Türk vatandaşı olduğunu, Bexleyheath’te yaşadığını ve yerel bir ilkokula devam ettiğini belirtti. Ada ayrıca Blackfen’deki Rauf R. Denktaş Türk Okulu’nun öğrencisiydi. Ada’nın spora olan ilgisi, jimnastik ve yüzme gibi alanlarda kendini göstermişti.

Ada’nın Organları Altı Çocuğa Bağışlandı

Ada’nın ölümünden sonra, ebeveynleri Bora ve Nevgül Bıçakçı, organlarının altı diğer çocuğa bağışlanmasına karar verdiler. NHS Organ ve Doku Bağışlama ve Nakil Direktörü Anthony Clarkson, aileye gönderdiği mektupta, derin bir üzüntü içinde oldukları bu dönemde, organlarının “gelecek için umut” sağladığını belirterek teşekkür etti.

Ada’nın ebeveynleri, acil servisler ve hastane için bir bağış kampanyası başlattı. Kampanya, “Bizi sevgiyle saran” bu kurumlara destek olmak amacıyla başlatıldı. Bağış kampanyasında, Ada’nın organlarının altı çocuğa hayat verdiği belirtilerek, “Teşekkürler yeterli değil. Ada’yı büyük işler yaparak onurlandıracağız. Bağışlar, bize destek olanlardan acil servisler ve hastaneye kadar herkese yardımcı olacak” denildi.

14 Ağustos’ta başlatılan GoFundMe kampanyası, ilk hedef olan 2 bin 500 pound’ı aşarak, yazı yazıldığı sırada 13 bin pound’dan fazla toplamıştır.

GoFundMe sayfasında, Ada’nın iki ay önce hayır kurumları için kendi saçını kestiği de belirtilmiştir. Bu fotoğraf, Ada’nın hastanedeki ve kaza anındaki görüntülerinin yer aldığı dijital bir Hafıza Kutusu’nda saklanmaktadır. Kutuda, genç öğrenciye bırakılan çiçekler ve yazılı taziye mesajları da yer almaktadır.

GoFundMe sayfası: https://www.gofundme.com/f/thanks-for-adas-heartbeat

Londra Gazetesi, Bıçakçı ailesine ve Ada’nın arkadaşlarına bu zor zamanda en içten başsağlığı dileklerini sunar. Ada’nın huzur içinde yatmasını dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.