Site icon Londra Gazete

Vybz Kartel Türk nişanlısı Sidem Öztürk ile YouTube kanalı açtı

Dancehall sanatçısı Vybz Kartel, cinayet suçlamalarından beraat ederek 31 Temmuz’da, 13 yıllık hapis cezasının ardından serbest bırakıldı.

Serbest kalmasının ardından Kartel, sosyal medyada yeni özgürlüğünü Sidem Öztürk ile birlikte paylaşmaya başladı.

Çift, günlük aktivitelerini paylaştıkları yeni bir YouTube kanalı açtı. TikTok videolarında ise birlikte geçirdikleri zamanlardan kesitler sunuyorlar ve bu videolar milyonlarca izlenme aldı.

Çiftin ilişkisi, 2022 yılında Fox News ile yapılan bir röportajla ortaya çıktı. Röportajda 28 yaşındaki Sidem Öztürk, psikoloji eğitimi aldığını ve Londra’da sosyal hizmet uzmanı olarak kırılgan gruplarla çalışan bir profesyonel olduğunu belirtti. Ancak, aşk için her şeyi geride bırakarak Jamaika’ya taşındı.

Öztürk’e göre, çift 2015 yılında, hayranı olduğu Kartel ile iletişime geçtiğinde tanıştı. Kartel, o dönemde işbirlikçisi Clive ‘Lizard’ Williams’ın cinayetinden müebbet hapis cezası çekiyordu. Çift, 2019 yılında ilk kez bir araya geldi ve Öztürk, Jamaika’ya taşındı. Ancak o zamana kadar birbirlerini sadece hapishane parmaklıkları ardında görebilmişlerdi.

2022 yılında Urban Islandz’a verdiği röportajda Öztürk, Kürt kökenli olduğunu, ancak Türkiye’de doğduğunu ve çok genç yaşta İngiltere’ye taşındığını, burada neredeyse 30 yıl yaşadığını açıkladı.

Son iki yıldır Öztürk, Kartel’in özgürlüğü için mücadele ediyor, Kartel’in Instagram hesabını yönetiyor ve onun adına çeşitli ticari işlemleri yürütüyordu.

Birleşik Krallık’taki Yüksek Mahkeme’nin kararı doğrultusunda, Vybz Kartel’in mahkumiyeti bozuldu ve Kartel serbest bırakıldı. Jamaika Temyiz Mahkemesi’nden Yargıç Marva McDonald-Bishop ve iki diğer yargıç, yeniden yargılama talebini reddetti. Karar, Kartel’in orijinal davasındaki usul hatalarına dikkat çekti.

Exit mobile version