Site icon Londra Gazete

Londra’da otobüs çarpması sonucunda dokuz yaşındaki Ada Bıçakçı hayatını kaybetti

Güneydoğu Londra Bexleyheath’te bir otobüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden dokuz yaşındaki kız çocuğunun ismi Ada Bıçakçı olarak açıklandı.

Ada, Bexleyheath’te 3 Ağustos’ta meydana gelen kazadan iki gün sonra, 5 Ağustos’ta hastanede yaşamını yitirdi. Beş yaşındaki erkek kardeşi de kazada yaralanarak tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Ailesi, Ada’nın organlarının bağışlandığını ve ölümünden sonra altı kişiye hayat verdiğini belirtti. Ada, ailesiyle birlikte Bexleyheath’te yaşıyordu ve yerel bir ilkokula devam ediyordu. Türk-İngiliz vatandaşı olan Ada, güneydoğu Londra’daki bir Türk okuluna da gidiyor, ayrıca jimnastik ve yüzmeyle ilgileniyordu.

Perşembe günü Metropolitan Polisi aracılığıyla yapılan açıklamada, Ada’nın ailesi, onun organlarının altı çocuğa yardım etmek için bağışlandığını söyledi. Ayrıca, Ada’nın çok dinli bir cenaze töreni düzenleneceği belirtildi.

Polis, kazanın meydana geldiği sırada çocukların bir aile üyesi ile birlikte olduğunu bildirdi. Otobüsün erkek sürücüsü, tehlikeli sürüş ve uyuşturucu kullanımı sonucu ciddi yaralanmaya sebebiyet verme şüphesiyle tutuklandıktan sonra, daha fazla soruşturma için Kasım başına kadar serbest bırakıldı.

Exit mobile version