Site icon Londra Gazete

Koray Alpergin cinayeti davasında üç kişi daha mahkûm edildi

İki yıl önce Kuzey Londra’da ünlü DJ Koray Alpergin’in kaçırılması ve vahşice öldürülmesiyle ilgili olarak üç adam daha çeşitli suçlardan mahkûm edildi.

Tottenham’dan 20 yaşındaki Dylan Weatherley, 31 Temmuz Çarşamba günü Old Bailey’de yapılan duruşmada Alpergin’in adam öldürme, kaçırma ve haksız alıkoyma suçlarından suçlu bulundu. Weatherley, Alpergin’in kız arkadaşı Gözde Dalbudak’ın kaçırılmasıyla ilgili suçlardan ise aklandı.

Bir diğer sanık, Kuzey Londra’nın Seven Sisters bölgesinden 44 yaşındaki Bulgar ressam ve dekoratör Isay Stoyanov, Old Bailey’de yargılandı ve adaleti engelleme suçundan mahkûm oldu.

Bu ikili, 5 Eylül’de, duruşma başlamadan önce Alpergin ve Gözde Dalbudak’ı kaçırma ve haksız alıkoyma suçlarını kabul eden Barnet’ten 32 yaşındaki Kyrie Mitchell-Peart ile birlikte ceza alacak.

Britanya Türk toplumunda tanınmış bir isim olan Koray Alpergin ve kız arkadaşı, 13 Ekim 2022’de Mayfair’den döndükten sonra Enfield’deki evlerinin önünde kaçırıldılar. Çetenin, DJ’in Audi’sine bir takip cihazı yerleştirerek çiftin hareketlerini izlediği bildirildi.

Koray Alpergin, **Stadium Lounge**’da İşkence Edilerek Öldürüldü

Koray Alpergin ve kız arkadaşı, evlerinin önüne geldiklerinde bir grup adam tarafından bıçak zoruyla araçlarından çıkarıldı ve beyaz bir minibüse bindirildi. Çift, Tottenham Hotspur Stadyumu yakınındaki eski bir şarap barı olan Stadium Lounge’a götürüldü. Burada 43 yaşındaki Alpergin “şiddetli bir şekilde işkenceye” maruz kaldı.

Bir otopsi, Alpergin’in çıplak bedeninde 94 ayrı yaraya rastlandığını ve bedeninin, iki gün sonra Oakwood Hill Endüstri Bölgesi yakınlarındaki ormanda bir köpek gezdiricisi tarafından bulunmadan önce ölüme terk edildiğini ortaya koydu.

34 yaşındaki Gözde Dalbudak, İstanbul’dan Londra’ya kısa bir ziyaret için gelmişti ve iki gün boyunca bir tuvalette kilitli kaldıktan sonra serbest bırakıldı ve taksiye binmesi için para verildi. Polis tarafından kapsamlı bir şekilde sorgulanan Dalbudak, Türkiye’ye dönmeden önce mahkemeye gitmeyi reddetti. Polis ifadeleri duruşma sırasında mahkemeye okundu.

Savcı Crispin Aylett KC, jüriye “Koray Alpergin’in ölümünden önce çıplak hale getirilip korkunç bir şekilde işkenceye maruz kaldığı açıktır” dedi. Geçen yılki bir davada jüriye, cinayetin “ciddi organize suçlar ve uyuşturucu dünyasının tüm belirtilerini taşıdığı” söylendi.

Weatherley ve Stoyanov’un Şiddet İçeren Suçlara Doğrudan Katılımı Bulunmuyor

Savcı Aylett, Weatherley ve Stoyanov’un doğrudan şiddet içeren suçlara karıştığına dair bir kanıt bulunmadığını kabul etti. Prosecution, Weatherley’nin kaçırma olayında iki araçtan birinde – beyaz bir minibüs ve bir Volkswagen Polo – bulunan sekiz kişiden biri olduğunu iddia etti. Stoyanov ise Stadium Lounge’ta kurbanın şiddetli ölümüne dair kan ve diğer kanıtların temizlenmesi girişimiyle ilişkilendirildi.

Kuzey Kıbrıs’tan olan Alpergin, Londra’daki popüler Türk radyo istasyonu Bizim FM’in kurucu ortağı ve sahibiydi. Mahkeme, Alpergin’in Birleşik Krallık’taki Türk toplumu içinde tanınmış bir figür olduğunu belirtti.

Geçen yılki ayrı bir davada, dört kişi daha rollerinden dolayı mahkûm edildi. Tejean Kennedy (33) ve Ali Kavak (26), çiftin kaçırılması ve Alpergin’in adam öldürülmesinden suçlu bulundu. Kennedy 20 yıl, Kavak ise 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samuel Owusu-Opoku (36), iki kez kaçırma suçundan, Steffan Gordon (35) ise kaçırma suçunu kabul ederek iki kez haksız alıkoyma suçundan mahkûm edildi. Kavak, ayrıca Alpergin’in bedeninin yok edilmesine ve iki aracın ateşe verilmesine yardımcı olmaktan adaleti engelleme suçundan mahkûm oldu. Owusu-Opoku bu suçu kabul etti.

Owusu-Opoku yedi yıl, Gordon sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı ve Muswell Hill’den (Kuzey Londra) 19 yaşındaki Yigit Hurman, adaleti engelleme suçunu kabul ederek iki yıl hapis cezası aldı.

Alpergin’in kaçırılması ve öldürülmesiyle ilgili iki sanığın yurt dışına kaçtığı düşünülüyor.

Exit mobile version