kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
STERLIN
44,6614
BITCOIN
$53.936
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar şiddetli yağmur
16°C
Pazartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

DWP’den PIP veya Universal Credit alanlar için tatil uyarısı

DWP’den PIP veya Universal Credit alanlar için tatil uyarısı

Yaz tatili planları yapıyorsanız ve sosyal yardım alıyorsanız, bazı kurallara uymanız gerekiyor. DWP (Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı), bu yaz tatile gitmeyi planlayanlar için bir uyarı yayınladı.

Birleşik Krallık’ta yağmurlu günlerin ardından güneşli havaların gelmesi umut edilirken, birçok kişi tatil planları yapıyor. Ancak, Universal Credit ve Kişisel Bağımsızlık Ödemesi (PIP) gibi yardımlar alanlar, yaz tatillerini planlarken dikkatli olmalı. Yardım alanların, herhangi bir önemli yaşam değişikliğini DWP’ye bildirmesi gerekiyor.

Bu yükümlülüğün yurt dışı seyahatlerini de kapsadığını bilmeyenler olabilir. Yardım düzenlemelerine göre, tatil bir aya kadar sürebilir, ancak bu süre zarfında bile yardım alanların başvuru başlangıcında belirlenen şartlara uymaları beklenir.

Hükümetin net bir direktifi var: “Durumunuzdaki değişiklikleri bildirmeniz gerekiyor, böylece her ay doğru miktarı almaya devam edersiniz. Değişiklikleri meydana gelir gelmez bildirmelisiniz. Herhangi bir gecikme, fazla ödeme almanıza ve bu parayı geri ödemeniz gerekmesine neden olabilir.”

Manchester Evening News’un haberine göre, “Durumunuzdaki değişiklikler, yalnızca bildirdiğiniz tarihten itibaren değil, tüm değerlendirme döneminiz boyunca alacağınız ödemeyi etkileyebilir.”

Yeni Universal Credit başvuruları için başvuru gününde Birleşik Krallık’ta olmak zorunludur. Ancak, o günün ilerleyen saatlerinde yurt dışına seyahat etmek veya aynı gün bir yolculuktan dönmek genellikle kabul edilebilir.

Universal Credit’e başvurmak, belirli sorumlulukları kabul etmek anlamına gelir. Bu sorumluluklar arasında aktif iş arama çabalarını göstermek de bulunur. Bu, bir iş görüşmesi veya işe başlama nedeniyle seyahati yarıda kesmeyi gerektirebilir.

DWP’ye bildirilmesi gereken durumlar şunlardır: bebek sahibi olmak, bir partnerle birlikte yaşamak veya başka bir yere taşınmak, işten ayrılmak, hastalık nedeniyle çalışamamak veya iş koçuyla görüşememek ve banka veya iletişim bilgilerindeki değişiklikler.

Bu durumları bildirmek için Universal Credit yardım hattını 0800 328 5644 numaralı telefondan arayabilirsiniz. PIP alanlar için ise seyahat ve tatil ile ilgili belirli kurallar vardır. Hükümetin PIP kılavuzunda, DWP’ye herhangi bir önemli değişikliği bildirmeniz gerektiği belirtilir.

Bu değişiklikler arasında kişisel bilgi değişiklikleri, yardım ihtiyaçlarında veya sağlık durumundaki değişiklikler, bir yıl veya daha kısa bir süre içinde yaşam beklentisi, hastaneye veya bakım evine kabul edilme, yurt dışına seyahat, gözaltı ve yabancılar için göçmenlik statüsündeki değişiklikler bulunur.

PIP kılavuzunda şu ifadeler yer alır: “Yardım alan kişinin ülkeyi terk etme tarihi, ne kadar süreyle ülkeden ayrılmayı planladığı, hangi ülkeye gittiği ve neden yurt dışına çıktığı gibi bilgileri bilmemiz gerekecek.”

Bu süreçte, DWP, Kişisel Bağımsızlık Ödemesi (PIP) alanlar için seyahat planlarının yardımlarını etkileyebileceğine dair bir uyarı yayınladı. “Yardım alan kişinin durumu, ihtiyaç duyduğu yardım miktarı veya koşullarındaki değişiklikleri bilmemiz gerekiyor. Bu, ne kadar PIP alabileceklerini değiştirebilir.”

“Yardım alan kişinin yaşamındaki herhangi bir değişikliği DWP’ye hemen bildirmesi önemlidir. Bu değişikliklere bağlı olarak yardım miktarı artabilir, azalabilir, aynı kalabilir veya durdurulabilir. Yardım alan kişi fazla ödeme alırsa, genellikle bu parayı geri ödemek zorunda kalır. Bu değişiklikleri DWP’ye bildirmemek, kovuşturma ile sonuçlanabilir.”

“Yurt dışında geçici bir süre kalma, tıbbi tedavi için 26 haftaya kadar izin verilebilir. Yardım alan kişi, dört hafta veya daha uzun süreli bir yurt dışı seyahati planlıyorsa, bunu bize bildirmelidir.”

Yanlış bilgi vermek veya durumunuzdaki bir değişikliği bildirmemek, mahkemeye çıkarılmanıza veya ceza ödemenize neden olabilir.

PIP ile ilgili herhangi bir değişikliği bildirmek için 0800 121 4433 numaralı PIP danışma hattını arayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.