Site icon Londra Gazete

Barnet sakinleri Belediye toplantısından ‘Hayal kırıklığına uğramış ama kararlı’ ayrıldı

9 Temmuz Salı günü, Barnet’teki yerel Kıbrıslı Türk sakinler, Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Morphou Belediyesi ile yapılan belediye eşleşme programlarında değişiklik talep etmek amacıyla belediye toplantısına katıldı.

Seyyare Beyzade, toplantıda yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türk sakinlerin diğer topluluklarla eşit ses veya konuma sahip olmadıklarını hissettiklerini vurguladı. Beyzade, “Barnet Belediyesi, vergi mükelleflerinin parasını, Türk ve Kıbrıslı Türk karşıtı propaganda için bir ses tahtası olarak kullandı,” dedi.

Beyzade, bölünmüş adanın derin tarihine değinerek, belediyenin eşleşme programlarının ilçede yaşayan Kıbrıslı Türkleri nasıl dışladığını sorguladı. Kıbrıslı Türklerin, “Yüksek Mahkeme tarafından yasa dışı bulunan Kuzey Kıbrıs’a yönelik reklamların yasaklanma girişimlerinden” çocukların ilk beş tercihleri arasında yer almayan Rum Ortodoks Okulu’na gitmeye zorlanmasına kadar çeşitli ayrımcılıkla karşılaştığını belirtti.

Beyzade, “Kıbrıs ile ilgili herhangi bir gelecekteki ilçe etkinliğinde ve Morphou/Güzelyurt ile yapılan eşleşmelerde Kıbrıslı Türk toplumunun tam katılımının sağlanması” ve “Kıbrıslı Türk Kültürü’nün proaktif bir şekilde desteklenmesi ve Barnet’teki topluluğumuzun olumlu bir şekilde tanıtılması” taahhüdünde bulunulmasını talep etti.

Bu taleplere yanıt olarak, Belediye Lideri Barry Rawlings, Beyzade’nin örneklerini “dayanaksız ırkçılık iddiaları” olarak nitelendirdi.

Exit mobile version