kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5715
EURO
35,2564
STERLIN
41,5731
BITCOIN
$57.252
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Az bulutlu
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C

Mevsimlik oyuncular tiyatro haftası büyük coşkuyla sona erdi

Mevsimlik oyuncular tiyatro haftası büyük coşkuyla sona erdi
02.07.2024
0
A+
A-

Pandemi sonrası nefes almak ve tiyatroseverleri yeniden bir araya getirmek amacıyla düzenlenen “Mevsimlik Oyuncular Tiyatro Haftası” büyük bir coşkuyla sona erdi. 18-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik, izleyicilerden büyük ilgi gördü ve unutulmaz anlara sahne oldu.

Mevsimlik Oyuncular, Eda Çatalçam ve Fatih Dönmez’in eğitmenliğinde, 2020 yılında yetişkinlere yönelik bir oyunculuk kursu olarak kuruldu. Bu yıl, Modül 1 ve Modül 2 öğrencilerinin yıl boyunca çalıştıkları oyunları sergiledikleri dolu dolu bir programla tiyatroseverleri ağırladılar.

Tiyatro haftası, Londra’nın 16 Northwold Rd, London N16 7HR adresindeki The Tower Theatre’da gerçekleştirildi. Beş gün boyunca üç farklı oyun, bir stand-up gösterisi ve bir söyleşiyle tiyatroseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Eda Çatalçam, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Tiyatro Haftası, umduğumuzdan çok daha dolu dolu ve verimli geçti. Emeği geçen herkese ve yalnız bırakmayan izleyicilere teşekkür ederiz. Özellikle Türkçe tiyatroya gitme şansı bulamayan genç izleyicilerle buluşmak çok kıymetliydi. 10. sınıf öğrencilerine özel olarak oynadığımız oyunlar ve “Tırsıks” dans grubuyla izledikleri “Kumpanya” oyunu, tiyatro haftamızın coşkulu bir biçimde kapanışını yapmak her şeyin ötesindeydi. Askıda Bilet uygulaması sayesinde pek çok tiyatroseverle buluşma şansını yakaladık. Umarız ‘Çünkü masallar sınır bilmez ve herkes için tiyatro’ sloganıyla çıktığımız bu yolculuk, katılan herkesin hafızasında hoş bir anı olarak kalmıştır. Bu yolculukta bizleri yalnız bırakmayan Stonna, Dünyada Kitap, Abs Transport, Robin Food, TB Mag ve Lena Social Club’a teşekkür etmek isterim.” dedi.

Mevsimlik Oyuncular Tiyatro Haftası Boyunca Gerçekleşen Etkinlikler:

Oyunlar:
1. “Hiçbir Yerdeki Adam”:
– Yazar: Anıl Can Beydilli
– Yönetmen: Özer Arslan
– Oyuncu: Kürşat Karaman
– Süre: 50 dakika (16+ izleyici)

2. “Kumpanya”:
– Yavuz Pekman’ın “Semaver ve Kumpanya” oyunundan uyarlanarak sahnelendi.
– Eğitmenler: Eda Çatalçam, Emir Buran, Fatih Dönmez
– Oyuncular: Deniz Okçu, Fatih Dönmez, Naz Ulusoy, Sadun Çengel, Semra Şahinoğlu, Serap Subaşı, Suzan Onbaşı, Tülay Yılmaz
– Süre: 110 dakika (10+ izleyici)
– Tarihler: 20 Haziran (13:30 ve 19:30), 22 Haziran (19:30)

3. “Öldürmek Üzerine Kısa Bir Oyun”:
– Uyarlama: Max Aub’un “Örnek Suçlar” kitabından Fatih Dönmez
– Eğitmenler: Eda Çatalçam, Emir Buran, Fatih Dönmez
– Oyuncular: Bilal Tatar, Cemal Karakuş, Deniz Güneş, Ekim Yetkili, Elif Erkmen, Hatice Uğuz, Melek Çetinkaya Şahin, Naz Ulusoy, Tolga Özsüer, Zeynep Tülin Amoretti, Zeynep Gökkaya
– Süre: 75 dakika (16+ izleyici)
– Tarihler: 19-21 Haziran (19:30), 22 Haziran (14:30)

Stand-Up Gösterisi:
– Multi Kültürel Şok Show”:
– Sanatçı: Suat Eroğlu
– Tarih: 21 Haziran (21:30)

Söyleşi:
– “Tiyatro Göçer mi?”:
– Konuşmacılar: Tilbe Saran, Philip Arditti
– Moderatör: Eda Çatalçam
– Tarih: 22 Haziran (16:30)

Tiyatro haftasının sonunda “Kumpanya” oyunu ile coşkulu bir kapanış gerçekleşti. Kapanışta, Mevsimlik Oyuncular öğrencilerinden Elif Erkmen’in organize ettiği ve Fatih Dönmez’in gitarıyla eşlik ettiği davul gösterisi ve “Tırsıks” dans grubunun folklor gösterisi yer aldı. Seyircilerin büyük ilgisini ve beğenisini kazanan tiyatro haftasını kaçıranlar, bir sonraki tiyatro haftasını sabırsızlıkla bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.