kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5175
EURO
35,0314
STERLIN
41,3416
BITCOIN
$62.009
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Hafif yağmur
20°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Türk iç mimar Sevil Peach’e Londra’da fahri doktora unvanı verildi

Türk iç mimar Sevil Peach’e Londra’da fahri doktora unvanı verildi
01.07.2024
0
A+
A-

Microsoft’un genel merkezinin tasarımı gibi uluslararası projelerde yer almış olan ünlü Türk kökenli iç mimar Sevil Peach, Londra’da bir üniversite tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü. Middlesex Üniversitesi tarafından Pazartesi günü (24/6) düzenlenen özel törende, Peach’e “ayrıcalık ve beklenmedik bir onur” olarak nitelendirdiği bu ödül verildi.

Sevil Peach, 1994 yılında Gary Turnbull ile birlikte Sevil Peach Architecture & Design stüdyosunu kurdu ve başlangıçta çalışmalarını evinden yürüttü. 2000 yılında mobilya tasarım şirketi Vitra için tamamladığı yeni işyeri konsepti, Microsoft’un Hollanda’daki genel merkezi, Novartis’in Basel, Şangay ve Boston’daki ofisleri, Swiss Re’nin Zürih’teki yeni merkez ofisi ve Pan Macmillan’ın Londra’daki ofisleri gibi büyük projelere ilham kaynağı oldu.

Bu başarılı projelerin ardından, Herzog & de Meuron ile Tate Modern’in genişletilmesi ve son olarak David Chipperfield Architects ile Rolex’in New York’taki yeni merkez ofisi gibi diğer mimarlarla işbirlikleri gerçekleştirdi.

İstanbul doğumlu Sevil, tasarım kariyerine başlamadan önce Brighton College of Art’ta (şimdiki Brighton Üniversitesi) İç Mimarlık eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra Sir Frederick Gibberd & Partners ile Londra Hyde Park’taki yeni Intercontinental Hotel’in iç mekanlarını tasarlarken, bir sanatçının oteli tatmin edecek bir duvar halısı tasarlayamaması üzerine, kendisi bir duvar halısı tasarlama fırsatı buldu. Bu duvar halısı şu anda İngiltere’nin en prestijli sanat ve tasarım müzesi olan V&A’nın kalıcı koleksiyonunda sergilenmektedir.

Middlesex Üniversitesi’nde iç mimarlık ve tasarım programları direktörü olan Dr. Francesca Murialdo, Sevil Peach’in kariyerinden övgüyle bahsederek şunları söyledi: “Birleşik Krallık’a göç etmiş bir Türk olarak, beyaz erkek tasarımcıların egemen olduğu ve her zaman kolay olmayan bir sektörde başarılı bir kariyer yaptı. Middlesex Üniversitesi olarak, olumlu değişimin aracı olarak kapsayıcılığı ve yaratıcılığı savunuyoruz. Sevil Peach, hepimiz için bir rol model ve ilham kaynağıdır ve bugün burada onun başarılarını kutlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz.”

Sevil Peach, öğrencilere yönelik mesajında, “Tasarım dünyası ve tasarımın rolü çok geniş. Başlangıçta hayal ettiğinizden uzak ama bir o kadar da tatmin edici olabilecek alanınızı bulacaksınız. Tasarım, hiç bitmeyen bir öğrenme süreci ve deneyimdir. Tadını çıkarın, kendinize inanın ve asla asla demeyin.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.