kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,7819
EURO
35,1492
STERLIN
41,4565
BITCOIN
$61.094
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
25°C
LONDRA
25°C
Parçalı az bulutlu
Cumartesi Parçalı bulutlu
21°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Pazartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

GIK-DER, Pymmes Park’ta büyük şenlikle dönemi noktaladı

GIK-DER, Pymmes Park’ta büyük şenlikle dönemi noktaladı
26.06.2024
0
A+
A-

Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GIK-DER), 2023-2024 dönemini Enfield’daki Pymmes Park’ta düzenlenen büyük bir şenlikle tamamladı. 3 binden fazla kişinin katıldığı etkinlikte, derneğin çalışmaları aktarıldı ve yeni üyeler kazanıldı. Şenlik, bir sonraki dönem için buluşma çağrısıyla sona erdi.

23 Haziran Pazar günü gerçekleşen şenlikte, GIK-DER ve Tutsakların Sesi Platformu’nun yanı sıra topluma yönelik çalışmalar yürüten kurumlar, stantlar aracılığıyla faaliyetlerini tanıttı. Derneğin bünyesindeki saz, gitar ve erbane kurslarının öğrencileri sahne alırken, çocuk drama kursu öğrencileri Kürtçe bir sunum gerçekleştirdi. Ağustos Böceği Çocuk Korosu ve Rengin Kadın Korosu üyelerinin performanslarıyla renklenen şenlikte, sanatçılar Dodan, Merwan Şan ve Zeyno Durar da sahne aldı.

GIK-DER adına yapılan konuşmalarda, derneğin Türkiye’den göç eden işçi ve emekçilere yönelik sosyal ve siyasal haklar mücadelesini 33 yıldır sürdürdüğü vurgulandı. İngiltere’deki ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele eden dernek, yaklaşan genel seçimlerde bağımsız adaylara destek çağrısı yaptı. Alternatif Seçim Platformu’nun Tottenham’da desteklediği bağımsız aday Nandita Lal da katılımcılara seslendi ve göçmen hakları için destek istedi.

Şenlik boyunca çocuklar için ayrı bir program düzenlendi ve yüz boyama, ritim atölyesi, satranç, kil ve tahtadan oyuncak yapımı gibi etkinliklerle dolu bir gün geçirildi. Yazarlar Ahmet Güven, Ali Poyraz, Dursaliye Şahan, Fergül Yücel ve Sultan Karataş’ın kitap imza günü düzenlenirken, tavla turnuvası da katılımcıların ilgisini çekti.

Katılımcıların büyük beğenisini kazanan şenlik, bir sonraki yıl için derneğin çalışma ve kurslarına katılım çağrısı ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.