Site icon Londra Gazete

BBC, yeni polisiye dizisi ‘The Turkish Detective’i bünyesine kattı

Günümüz İstanbul’unda geçen dizide Haluk Bilginer, Ethan Kai ve Yasemin Kay Allen rol alıyor.

BBC, BBC iPlayer ve TV kanalları için yeni bir Türk/İngiliz ortak yapımı polisiye gerilim dizisi olan The Turkish Detective’i bünyesine kattı. Sekiz bölümlük dizi, Barbara Nadel’in ödüllü ve çok satan Müfettiş İkmen roman serisinden uyarlandı ve BBC tarafından Paramount Global Content Distribution’dan temin edildi.

Günümüz İstanbul’unda geçen dizide Haluk Bilginer (Baba), Ethan Kai (Killing Eve) ve Yasemin Kay Allen (The Usual Suspects) rol alıyor. Dizi, Türk yapım şirketi Ay Yapım tarafından üretilmiş olup, dağıtımı Paramount Global Content Distribution tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

Çok yönlü İstanbul şehrinde geçen The Turkish Detective, Müfettiş Çetin İkmen (Bilginer), ortağı Dedektif Mehmet Süleyman (Kai) ve Dedektif Ayşe Farsakoğlu (Allen) ile birlikte suçları çözerken yaşadıkları iniş çıkışları konu alıyor. Her bir suç hikayesi, İstanbul’un çeşitli kültürü ve tarihiyle derinden bağlantılı olup, modern Türkiye’nin hareketli dünyasında geçmektedir.

Yazar ve yürütücü yapımcı Ben Schiffer, “Barbara Nadel’in romanını okuduğum andan itibaren Müfettiş İkmen’in eşsiz, ikonik karakterine aşık oldum. Karanlık ve zorlu bir dünyada umut ve mizah ışığı olan bu karakterin ve duygusal açıdan yüklü gizem ve aile dramının karışımı olan dizimizin BBC’de bir yuva bulmasından dolayı çok mutluyum,” dedi.

BBC Program Alımı Başkanı Sue Deeks, “The Turkish Detective sadece sürükleyici ve çok katmanlı bir polisiye gerilim sunmakla kalmıyor, aynı zamanda zengin ve çeşitli tarihi geçmişin kültürel etkilerini yansıtan canlı ve çağdaş bir şehir olan muhteşem İstanbul’da geçiyor – bu gerçekten büyüleyici bir kombinasyon,” dedi.

The Turkish Detective, Ben Schiffer (Skins) tarafından yazılmış ve yürütücü yapımcılığı yapılmış olup, Niels Arden Oplev (The Girl With The Dragon Tattoo) tarafından yönetilmiş ve yürütücü yapımcılığı üstlenilmiştir. Dizinin yürütücü yapımcıları arasında ayrıca Kerem Çatay ve Claire Sowerby-Sheppard da bulunmaktadır. The Turkish Detective, bu yılın ilerleyen dönemlerinde BBC iPlayer ve TV kanallarında yayınlanacak.

Exit mobile version