kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8458
EURO
35,1172
STERLIN
41,5079
BITCOIN
$60.904
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Az bulutlu
Perşembe Kapalı
22°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Day-Mer 35. Kültür ve Sanat Festivali 7 Temmuz’da Clissold Park’ta sona eriyor

Day-Mer 35. Kültür ve Sanat Festivali 7 Temmuz’da Clissold Park’ta sona eriyor
18.06.2024
0
A+
A-

Day-Mer Türk ve Kürt Toplum Merkezi’nin 35. Kültür ve Sanat Festivali, 5 Haziran Çarşamba günü başladı. Hackney’nin en uzun soluklu festivali, 7 Temmuz Pazar günü Clissold Park’ta düzenlenecek bir etkinlikle sona erecek. Etkinlikte müzisyenler, yiyecek standları ve Hackney Belediyesi tarafından düzenlenen bir bilgi standı yer alacak.

Day-Mer Başkanı Aslı Gül, emperyalist ülkelerin kendi çıkarları doğrultusunda sürdürdükleri politikalarla savaşları kışkırtarak katliamlara yol açtığını belirtti. Gül, “Sonuç olarak insanlar savaştan, işgalden, katliamdan, baskıdan ve ekonomik sıkıntılardan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalıyor. Güvenilir bir ülkeye sığınmak için hayatlarını tehlikeye atarak yollara düşüyorlar. Sığındıkları ülkelerde ise hükümetlerin mültecilere yönelik ırkçı söylem ve politikalarına maruz kalıyorlar. Sistemin yarattığı ekonomik durgunluk, yoksulluk, hayat pahalılığı, zengin-yoksul arasındaki uçurum, sosyal hakların azalması ve yaşam koşullarının zorlaşmasının sebebi olarak mülteciler ve göçmenler hedef gösteriliyor,” dedi.

“Eşit, Adaletli, Savaşsız Bir Dünya Umudu”

Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinin yerli ve göçmen emekçilerin birlikte mücadelesinde önemli bir rolü olduğuna vurgu yapan Gül, “35 yıldır böylesine önemli bir rolü olan festivalimizi kesintisiz olarak sürdürmek, hele de bir göçmen örgütü olarak, hiç de kolay değil. Her yaştan üyelerimiz ve dostlarımızın kolektif çalışma ve dayanışma duygusuyla organize olması, emek vermesi ve örgütlenmesi, festivalimizi bugüne getiren değerlerdir. Bu değerleri, yerli ve göçmen işçi ve emekçilerin mücadelesinden, birliğinden ve örgütlenme gücünden alıyoruz. Daha iyi ve yaşanılabilir, eşit, adaletli ve savaşsız bir dünya özlemi ve umududur bizi 35 senedir bugüne getiren. ‘Birliğimiz Gücümüzdür’ şiarıyla örgütlediğimiz festivalimizi, emeğiyle, kolektif ve örgütlü çalışmasıyla bugüne getiren genç ve kadın arkadaşlarım başta olmak üzere tüm üyelerimize, dostlarımıza, etkinliklerimizde yer alan, katılan ve destekleyen sendikalara, yerli kurum ve örgütlere, sponsor ve reklamlarla katkı sunan dostlarımıza teşekkür ediyoruz,” diye konuştu.

Day-Mer, 35 yıl önce Londra’da yaşayan Türk ve Kürt toplumlarına destek olmak ve sosyal ve ekonomik haklarını savunmak amacıyla kuruldu.

Festival Programı

– 29 Haziran: Gençlik Buluşması
– 5 Temmuz: ‘İşçi Hareketindeki Gelişmeler ve Filistin’ konulu panel
– 7 Temmuz: Clissold Park’ta Miraz, Don Kipper ve Kontrast gruplarının sahne alacağı Park Şenliği ile festival sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.