kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8579
EURO
35,1506
STERLIN
41,5283
BITCOIN
$60.949
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Az bulutlu
Perşembe Parçalı bulutlu
22°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
26°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Evsizlere barista olmayı öğreterek onlara iş imkanı sağlayan Cemal Ezel Britanya İmparatorluk Nişanı

Evsizlere barista olmayı öğreterek onlara iş imkanı sağlayan Cemal Ezel Britanya İmparatorluk Nişanı
18.06.2024
0
A+
A-

Evsizlere barista olmayı öğreterek onlara iş imkanı sağlayan Change Please’in kurucusu Cemal Ezel, sosyal girişim başarısı ve evsizlere sunduğu hizmetlerden dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı almaya layık görüldü.

Ezel, “Officer of the Order of the British Empire (OBE)” kategorisinde Britanya İmparatorluk Nişanı almaya layık görülen kişiler listesine dahil edildi.

Britanya İmparatorluk Nişanı, ilk olarak 4 Haziran 1917 tarihinden itibaren, Kral Beşinci George tarafından verilmeye başlandı. Nişan, sanat ve bilime yapılan katkıları, hayır ve yardım kuruluşlarıyla yapılan işbirliğini ve sivil servis dışında yapılan kamu hizmetlerini ödüllendirmek için veriliyor.

Tam bir aile insanı olan Cemal Ezel, Kıbrıslı Türk Suzan ve Muharrem Ezel’in iki çocuğundan biri. Cemal Ezel’in, bir  çocuğu ve Ayşe Ezel adında bir kız kardeşi bulunuyor.

Cemal Ezel, iş hayatındaki başarılarıyla ve ülkede birçok evsiz insanın hayatını değiştirmesiyle biliniyor. Ezel’in kurmuş olduğu kahve zinciri Change Please, insanları evsizlikten kurtaran bir sosyal girişim projesi.

Change Please, evsizlere barista olmayı öğretiyor ve belirlenen “London Living Wage” ücretine göre maaşlı bir iş sağlıyor. Bunun yanında, bu projeden yararlanan evsizlere, çalışmaya başladıktan sonra on gün içinde ev bulunuyor, banka hesabı açmalarına yardımcı olunuyor ve terapi desteği sunuluyor. Bu kişilere daha sonra başka bir iş bulmaları için de yardımcı olunuyor.

Change Please, Birleşik Krallık’ın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa, İrlanda ve Avustralya gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyor. Böylelikle proje, uluslararası olarak da evsizlerin hayatlarını değiştirmeye devam ediyor.

Change Please nedir?
2015’te Cemal Ezel tarafından kurulan Change Please, lezzetli kahveler sunarak evsizlikle mücadele etmeyi amaçlayan, ödüllü bir sosyal girişim projesidir.


Change Pleasein elde ettiği kârın tamamı, evsizlere yardım etmek için kullanılıyor. Evsizlere barista eğitimi veriliyor ve hayatlarını değiştirmek için gerekli tüm yardımlar yapılıyor.

Bu proje kapsamında evsizlere maaşlı bir iş, barınacak bir ev, terapi, banka hesabı ve ilerleyen dönemlerde başka iş imkanları sağlanıyor.

Change Please, ilk olarak evsizlerin hayatını değiştirmeye, Londra Covent Garden’da tek bir kahve
arabasıyla başladı. Ardından Peckham’da Change Please eğitim akademisi kuruldu.
Ülke genelinde birçok lezzet ödülü alan Change Please, ayrıca sosyal girişim ve sosyal değerler ödüllerine de layık görüldü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.