kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6406
EURO
34,9848
STERLIN
41,4129
BITCOIN
$65.567
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Kapalı
22°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C

Londra’da 7. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne geri sayım

Londra’da 7. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne geri sayım
11.06.2024
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kıbrıs Türk kültürünün tanıtılması ve yeni nesillerin geleneklerinden uzaklaşmaması amacıyla düzenlenen ‘7. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne sayılı günler kaldı.

Yirmi üyesi olan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) tarafından organize edilen Festival, 30 Haziran Pazar günü saat 11.00’de Enfield, Donkey Lane’de gerçekleşecek. Festivalde, ünlü popçu Eylem, Kıbrıs’ın efsane rock grubu S.O.S. ve sürpriz sanatçılar sahne alacak. Ayrıca, Grup Ayna da festivale katılarak coşku dolu anlar yaşatacak.

Festival kapsamında okul öğrencileri folklör ve geleneksel halk oyunları sergileyecek. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen festivali bu yıl da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel’in ziyaret edeceği ifade edildi.

Festivalle ilgili Konsey Başkanı Kenan Nafi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2017 yılından beri Kuzey Londra’da Konsey tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen Kıbrıs Türk Kültür Festivali, 30 Haziran Pazar günü Enfield, Donkey Lane’de gerçekleşecek.

Festival komitesi, tüm hızıyla hazırlıklarına devam ederken, Grup Ayna, Eylem ve Grup SOS başta olmak üzere, birçok sanatçı ve DJ’in katılımları yanında, birbirinden lezzetli geleneksel yemekler, geleneksel el sanatlarımız, folklörümüz, milli, dini ve kültürel değerlerimizi yerli ve yabancı misafirleriyle buluşturarak unutulmaz hatıralar yaşatmayı planlıyor.

Kıbrıs Türk Kültür Festivali, sadece kültürel mirasımızı kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumunun bir araya gelmesini sağlayarak birlik ve dayanışma duygularını da pekiştiriyor. Bu kültür dolu festivale katılmak istiyorsanız, biletlerinizi Konsey dernek ve okullarından veya online olarak temin edebilirsiniz.”

Geleneksel müzik, dans, yemek ve sanat dolu festivalin Karar Komitesi’nde Behiye Karaman, Süheyla Kemal, Selen Mehmet, Halil İzzet, Kenan Nafi, Toni Fays ve Duygu Tağmaç görev yapmaktadır. Festivalde Metropolitan Türk Polis Derneği’nin de stant açması beklenmektedir.

Ayrıca, festivalin reklamları Londra’nın simgesi olan kırmızı otobüslerde dolaşarak daha geniş kitlelere ulaşmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.