kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6498
EURO
34,9941
STERLIN
41,4182
BITCOIN
$65.478
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Kapalı
22°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C

Tesisatçı Hattie Hasan’dan, The Morning programında tesisat sorunlarına pratik çözümler

Tesisatçı Hattie Hasan’dan, The Morning programında tesisat sorunlarına pratik çözümler
10.06.2024
0
A+
A-

15 yıl tesisatçı olarak çalıştıktan sonra, kadın tesisatçılara iş imkanı sağlamak amacıyla kendi şirketini kuran Hattie Hasan, bugün Stopcocks Women Plumbers adlı büyük bir sıhhi tesisat firmasının CEO’su olarak 150 kadına iş imkanı sunuyor. Kraliçe II. Elizabeth’in “Onur Listesi”nde yer alan ve The Most Excellent Order of British Empire (MBE) unvanına sahip olan Kıbrıslı Türk Hatice Hasan, İngiltere’de Hattie Hasan olarak tanınıyor.

4 Haziran 2024 tarihinde, This Morning programında Cat Deeley ve Ben Shephard tarafından ağırlanan Hattie Hasan, tesisat sorunlarıyla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiği konusunda bilgiler verdi. Sunucular, Hattie’yi tanıtırken “Size su kesme vananızın nerede olduğunu sorsam, bilir misiniz? Bu konuda bize her şeyi anlatabilecek ve bilinen tüm tesisat felaketlerinden kaçınmamızı sağlayabilecek biri var… Hattie Hasan MBE, otuz yıldır tesisatçılık yapıyor,” dediler.

Cat Deeley, “Hattie, evimizde yakın zamanda bir tesisat felaketi yaşadım. Sorun çözüldü ama sonra bir damla oluştu ve çözmek uzun sürdü. Gerçek bir kabustu. Tesisatla ilgili hiçbir bilgim yok. Bu, hiç öğrenmediğim şeylerden biri,” diyerek sorularına başladı.

 Tesisat Sorunu Yaşarsanız İlk Adımınız Ne Olmalı?

Hattie: Tesisat, tamamen kontrol sahibi olmakla ilgilidir. En iyi kontrol yöntemi, su kesme vananızın nerede olduğunu bilmektir. Aslında burada bir kesme vanası var. Bu çıplak bir musluk. Herkese önerim, kesme vanasını her altı ayda bir kapatıp tekrar açmalarıdır. Açtığınızda tam açın, sonra biraz geri kapatın.

Kesme Vanası Nerede Olabilir?

Hattie: Tesisat tembeldir. Mutfak neredeyse, büyük ihtimalle banyonuz da üst katında olacaktır. Bu, evinizin hangi tarafında aramanız gerektiği konusunda bir ipucu verir. İlk cihazınızın hemen önünde olmalıdır, örneğin mutfak lavabonuz. Lavabonuzun altında, bodrumda veya dolapların arkasında olabilir. Bunlar bakmanız gereken yerlerdir.

Kesme Vanası Sıkışırsa Ne Yapmalı?

Hattie: Sıkışmış bir kesme vanasından daha kötü bir şey yoktur. Bunu önlemenin yolu, üzerine biraz beyaz sirke dökmektir. Bu, kireci temizleyecektir. Bu yüzden her üç ayda bir vanayı kapatıp tekrar açmanızı öneririm, böylece sıkışmasını engellersiniz.

Kesme Vanası Dışarıdaysa Ne Yapmalı?

Hattie: Bu, su şirketinin kesme vanasıdır. Evde de bir tane olmalıdır. Ancak, eğer bulamazsanız çünkü tadilat yapılmış veya yeni cihazlar ve dolaplar vanayı kapatmışsa, dışarıdaki kesme vanası bir sonraki bakmanız gereken yerdir.

 Sızdıran Bir Musluk İçin Ne Yapmalı?

Hattie: Vida kapamalı bir musluk, içinde temel contalara sahiptir. Musluğa ulaşmadan önce tesisatınızı kontrol altında tutmanız çok önemlidir. Böylece tüm suyu kapatmak zorunda kalmazsınız. Lavabonuzun veya tuvaletinizin altında bir izolasyon vanası bulabilirsiniz. Bir tornavida alın ve sır şu: Vida yuvası borunun yönünde ise açıktır. Çeyrek tur çevirerek borunun üzerine getirin ve kapalıdır. Eğer sızdıran bir musluğunuz varsa, sadece izolasyon vanasını kapatın. Eğer izolasyon vananız yoksa, bir tane taktırın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.