kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8123
EURO
35,1433
STERLIN
41,5917
BITCOIN
$65.030
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
24°C
LONDRA
24°C
Parçalı bulutlu
Cuma Az bulutlu
20°C
Cumartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
27°C

Londra’da Kahramanmaraşlılar Derneği’nin yeni merkezi açıldı

10.06.2024
0
A+
A-

Londra’da faaliyet gösteren Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kültür Derneği, Stoke Newington bölgesindeki yeni yerinde hizmete girdi. 2018 yılından bu yana başkentte aktif olan dernek, yeni merkezinin açılışını büyük bir törenle kutladı.

Dernek başkanı Ali Kılınç, açılış konuşmasında, yoğun katılım için katılımcılara teşekkür ederek, dernek binalarının hizmet sunumunda büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Törene Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Londra Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yentürk, Hackney Belediye Meclisi Üyesi Mete Çoban, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile dernek üyeleri katıldı. Açılış kurdelesi, Başkonsolos Atahan, Din Hizmetleri Müşaviri Yentürk, Belediye Meclisi Üyesi Çoban ve Dernek Başkanı Kılınç tarafından kesildi.

Başkonsolos Atahan, yeni merkezin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Birleşik Krallık’taki Kahramanmaraşlıların dayanışma içinde olduklarını ve toplumun sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Atahan, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketinin ardından Kahramanmaraş toplumunun Birleşik Krallık’taki yardım çalışmalarında etkin rol aldığını hatırlattı. Yeni merkezin, toplumsal birlik ve beraberliği pekiştireceğini ve gençlere yönelik etkinliklerin düzenlenmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Kurucu Başkan Ali Kılınç, derneğin kuruluşundan bu yana İngiltere’deki Kahramanmaraşlıları bir araya getirerek birlik ve beraberliği güçlendirmeyi ve toplumun gelişimini hedeflediğini dile getirdi. Geçen yıl yaşanan büyük depremin ardından dernek, bölge halkına sunduğu sosyal, kültürel ve ekonomik yardımlarla dikkat çekti. Yeni iki katlı dernek binası “165 Stoke Newington Road, N16 8BT” adresinde hizmet vermeye devam edecek.

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda, Ali Kılınç oy çoğunluğuyla yeniden başkan seçildi. Yeni dönem yönetim organları şu şekilde belirlendi:
– Başkan: Ali Kılınç
– Muhasebe: Celal Tankişi
– Sekreter: Ramazan Ganidağlı
– Üyeler: Nazmi Çayır, Yunus Kaan Kısaca, Osman Paköz

Açılışta, konuklara dernek üyeleri tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekler ikram edildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.