kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8548
EURO
35,1092
STERLIN
41,5172
BITCOIN
$61.023
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Az bulutlu
Perşembe Kapalı
22°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Başkonsolos Atahan, ‘Bozca-Der’ üyeleriyle kahvaltıda buluştu

Başkonsolos Atahan, ‘Bozca-Der’ üyeleriyle kahvaltıda buluştu
10.06.2024
0
A+
A-

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Londra’da faaliyet gösteren Bozca-Der’in geleneksel kahvaltı programına katıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 15 yıldan bu yana faaliyet gösteren Bozca-Der yönetim kurulu ve üyeleri, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan’ı dernek merkezinde misafir etti.

Sivas’ın Bozhüyük, Camiliyurt ve civarındaki yöre halkı tarafından 15 yıl önce kurulan, Londra’daki en köklü ve geniş üyeye sahip derneklerden biri olan Bozca-Der’in geleneksel kahvaltı programına katılan Başkonsolos Atahan, “sizlerle bir arada olmakdan dolayı büyük gurur duyuyorum” dedi.

Kısa süre önce Turabi Keskin başkanlığında göreve gelen derneğin yeni yönetim kurulunun Başkonsolosluğu ziyaret etmeşti. Başkonsolos Atahan da Cuma günü dernek üyeleriyle Haringey bölgesindeki merkezinde kahvaltı programında buluştu.

Dernek yönetiminden, Başkan Turabi Keskin, Başkan Yardımcısı Perihan Yardım, Mehmet Köroğlu, Hasan Şahin, Başkan, Enfield Belediye Meclisi üyesi Sabri Özaydın, Ahmet Karahasan, iş insanı İbrahim Uzun, Ali Köroğlu ve Hüseyin Çiftçi ile birlikte kahvaltı yapan Atahan, burada kısa bir konuşma yaptı.

Başkonsolos Bekir Utku Atahan kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Geleneksel kahvaltı programınızda bulunmaktan büyük gurur duyuyorum. Biz, dernek yönetim kurulu ile bir süre önce başkonsolosluğumuzda bir araya gelmiştik. Bu vesileyle yeni yönetime çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Derneğin gençlere yönelik ve toplum için yaptığı faaliyetleri takdir ediyoruz. Biz de başkonsolosluk olarak bu faaliyetlerine, gerek başkonsolosluk olarak, gerek büyükelçilik olarak elimizden gelen desteği her zaman vereceğiz. Birleşik Krallık’ta son yıllarda Türk toplumunun sayısının arttığını görüyoruz. Kuzey Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızla birlikte sayısı 500 bin ile ifade ediliyor. Toplumumuz içinden girişimcilerimizin de artmasından da gurur duyuyoruz.”

Bozce-Der Başkanı Turabi Keskin de yaptığı kısa konuşmada, Başkonsolos Atahan’ın derneği ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Dernek yönetimi ve başkonsolos kahvaltı sonrası bir süre sohbet. Sohbette, derneğin topluma yönelik yaptığı hizmetler ile projeleri konuşuldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.