kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8680
EURO
35,1824
STERLIN
41,6308
BITCOIN
$61.641
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
22°C
LONDRA
22°C
Kapalı
Cuma Parçalı bulutlu
25°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

DAYMER festivali 4 Haziran’da başladı

DAYMER festivali 4 Haziran’da başladı
04.06.2024
0
A+
A-

İngiltere’de topluma yönelik faaliyet gösteren DAYMER Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 35’inci kez 4 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. DAYMER yönetim kurulu ve üyeleri, toplumun en uzun soluklu festivalinin organizasyonu için geçen cuma akşamı Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (KLTM) görev dağılımı yaptı.

DAYMER Başkanı Aslı Gül, 35 yıllık deneyimin ışığında bu yılki festivalin çıtasını daha da yükselttiklerini belirterek şöyle konuştu:

“İngiltere’de emekçiler artan fiyatlar ve yoksulluktan etkilenirken, yaşanabilir bir ücret ve güvenceli iş bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Göçmen toplum olarak biz de bundan etkileniyoruz. Özellikle göçmen karşıtı politika ve söylemlerin arttığı, çıkan yasalarla yaşadığımız ülkeye yabancılaştıran bir süreçten geçiyoruz. İşçi ve emekçilere yönelik saldırılar yerli göçmen tanımıyor. Dolayısıyla saldırılara karşı birlikte mücadele etmek, hem emekçilerin birliğinin bölünmemesi hem de önyargıların kırılması açısından önemlidir. Festivalimiz, etkinlikleriyle kültür ve sanat aracılığıyla emekçilerin birliğini örme ve güçlendirme misyonunu da taşıyor.”

Bu yılki programın dopdolu olduğunu belirten Gül, “Festival, 4 Haziran’da Yazar Aydın Çubukçu ve Fransa’da yaşayan efsane ressam İsmail Yıldırım’ın katılımıyla ‘Ezilenlerin İkonografisi’ başlıklı söyleşiyle başladı ve onlarca etkinlik sonrası 7 Temmuz’da Miraz, Don Kipper ve Kontrast gruplarının sahne alacağı Clissold Park’taki park şenliği ile son bulacak,” dedi.

Gül, bu yıl “Birlikte Güçlüyüz” şiarıyla gerçekleşecek festivalin etkinliklerine toplum üyelerini davet ederek, “İngiltere’de ekonomik kriz ve 4 Temmuz seçimleri, Türkiye’de yoksullaşma, dünyada savaş çığırtkanlığı ve İsrail’in Gazze katliamına karşı daha iyi bir dünya için emek güçlerinin birliğini gerektiriyor. Biz de ‘Birlikte Güçlüyüz’ şiarıyla festival etkinliklerinde bir araya gelerek direnişi ve umudu büyüteceğiz. Bu amaçla bütün toplum üyelerini dostlarıyla birlikte etkinliklere bekliyoruz,” diye konuştu.

DAY MER üye ve dostlarının özverili çabalarıyla festivalin 35 yıldır kesintisiz devam ettiğini vurgulayan Gül, “Ancak bu festivalin sürdürülebilmesi için daha fazlasına ihtiyaç duyulan bir döneme girmiş bulunuyoruz. Emekçilerin kürsüsü olan festivalimiz için toplumun daha fazla sahiplenmesi, izleyici olmanın yanı sıra etkin birer katılımcı olunması ve daha fazla destek sunulması gerekiyor,” diye devam etti.

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ

RENKLİ RESİMLİ SÖYLEŞİLER – 4 Haziran 19:00’da KLMT’de (22 Moorfield Rd N17 6PY): İsmail Yıldırım’la Ezilenlerin İkonografisi, Aydın Çubukçu’yla Renkli Resimler Söyleşileri kapsamında gerçekleşecek etkinliğe Fransa’dan gelen konuk ressam İsmail Yıldırım resimleriyle birlikte tanıtıldı. Yıldırım, dış dünyada daha ünlü olup, seçtiği konular açısından aykırı ressam olarak da tanınıyor.

RESEPSİYON – 5 Haziran 19:00’da KLMT’de: Festival resepsiyonu. Demokratik Sivil Toplum Temsilcileri, siyasi parti ve belediye temsilcileri, basın ve toplum üyeleri ile İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn’in de katılması bekleniyor. Müzik ve ikramın olacağı gecede kısa konuşmalar da yapılacak.

FOTOĞRAF SERGİSİ – 5 Haziran 19:00’da KLMT’de: London Amateur Photographic Society’den Deniz Özpolat, İsmail Yırtıcı, Seydi Kızılöz ve Yücel Erkan’ın fotoğrafları sergilenecek.

RESİM SERGİSİ – 5 Haziran – 7 Temmuz, 10:00-18:00 arası KLMT’de: Gökkuşağı Kadın Resim Grubu’ndan kadınlar yıl boyu yaptıkları çalışmaları sergileyecekler.

TİYATRO – 8, 9 ve 10 Haziran 19:00’da Dugdale Art Centre (Enfield, EN2 6DS) – Londra Meydan Sahnesi, Boris Vian’ın yazdığı “Generallerin 5 Çayı” adlı oyunu Suat Onur Çalık yönetti.

KÜLTÜR SANAT GECESİ – 18 Haziran 19:00’da KLMT’de: Sara Fatros yönetiminde DAY MER Daf Grubu, Kamil Küpeli yönetiminde DAY MER Şiir Grubu ve Jabbar Boziye yönetiminde DAY MER Ritm Grubu gecede sahne alacak.

GENÇLİK FUTBOL TURNUVASI – 23 Haziran 15:30’da “Power League Tottenham, Willoughby Lane, N17 0SL” adresinde: Gençlerin kendi arkadaş gruplarıyla katılmaları bekleniyor.

FİLM GÖSTERİSİ – 25 Haziran 19:00’da KLMT’de: Eski başbakan Margaret Thatcher’a karşı madencilerin direnişini konu alan “Still The Enemy Within” gösterilecek.

GENÇLİK BULUŞMASI – 29 Haziran 18:00’de KLMT’de: Müzik ve halaylı gecede gençler ve kendisini genç hissedenler buluşacak.

PANEL – 5 Temmuz 18:00’de KLMT’de: “İşçi Hareketindeki Gelişmeler, Filistin Halkıyla Dayanışma” başlıklı panelin konuşmacıları EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Savaş Karşıtı Koalisyon’dan Lindsey German, yazar Mustafa Yalçıner ve Kuzey Islington Milletvekili ve İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn olacak.

PARK FESTİVALİ – 7 Temmuz 14:00’de Clissold Park’da (N16): Miraz, Don Kipper ve Kontrast gruplarının sahne alacağı park şenliğinde Sevda Karaca, Jeremy Corbyn, Hackney Belediye Başkanı Caroline Woodley, Hackney İşçi Partisi Milletvekili Diane Abbott, DAY MER Başkanı Aslı Gül ve sendika temsilcilerinin konuşma yapması bekleniyor. Otantik yemeklerden kitap satışına pek çok tanıtım tezgahının da yer alacağı park şenliği, toplumun geniş kapsamlı buluşma etkinliği olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.