kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6955
EURO
35,1251
STERLIN
41,3738
BITCOIN
$62.678
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
20°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Enfield Toplum Hareketi, bağımsız milletvekili adayı Ertan Karpazlı’ya destek veriyor

Enfield Toplum Hareketi, bağımsız milletvekili adayı Ertan Karpazlı’ya destek veriyor
04.06.2024
0
A+
A-

Enfield Toplum Hareketi, bu akşam gerçekleştirdiği toplantıda bağımsız Milletvekili adayı Ertan Karpazlı’yı, 4 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak Genel Seçimlerde Enfield North bölgesi için desteklediğini resmen açıkladı.

Kıbrıs Türk kökenli 37 yaşındaki Londra doğumlu gazeteci Ertan Karpazlı, mevcut İşçi Partili Milletvekili Feryal Clark’tan koltuğu almayı hedefliyor. Clark, bu seçimlerde tekrar aday olacak.

Karpazlı, Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesinde bulunan Darur Rahmah Salonu’ndaki toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Enfield North bölgesi için yapılacak olan 4 Temmuz 2024 Genel Seçimlerinde bağımsız Milletvekili adayı olarak başvurma kararımı duyurmanın büyük bir mutluluk olduğunu belirtmek isterim. Bu karar, Enfield North seçmeninden gelen yoğun destek ve teşviklerin ardından geldi. Uzun zamandır onlar da benim gibi büyük siyasi partilere karşı hayal kırıklığı yaşıyorlardı ve tüm bu partiler, çığlıklarımıza kulak tıkamıştılar,” dedi.

Toplantıda Karpazlı, bölge sakinlerinden gelen yanıtlara de değinerek, “Brimsdown, Bullsmoor, Carterhatch, Enfield Lock, Ponders End, Ridgeway, Southbury, Enfield Town ve Whitewebbs’den bana ulaşan insanlar, açık bir soykırım karşısında sessiz kalmaya hazır bir Milletvekilinin, kendilerini Parlamento’da bir kez daha dört beş yıl temsil etmesine yönelik iğrenme ve nefretlerini dile getirdiler,” ifadelerini kullandı.

Karpazlı, seçilmesi durumunda gerçekleştirmeyi vaat ettiği 10 temel hedefi de açıkladı:
– Gazze’de hemen ve kalıcı bir ateşkes çağrısı yapmak.
– İngiltere’nin soykırıma iş birliği yapmasını ve İsrail’e silah satışlarını kınamak.
– NHS gibi kamu hizmetlerini daha iyi finanse etmek için ‘zenginlik vergisi’ talep etmek.
– Daha düşük gelir vergisi, miras vergisinin kaldırılması ve daha yüksek asgari ücret için mücadele etmek.
– Emeklilik yaşını düşürmeyi ve artırılmış emekli maaşı almayı desteklemek.
– Ücretsiz yüksek öğrenim ve daha etkileyici bir ulusal müfredat için uğraşmak.
– Gençlere daha iyi fırsatlar yaratarak, suç ve aşırılığı önlemek.
– Medyada İslamofobi ve ayrımcılığa karşı mücadeleyi desteklemek.
– Yeni kalkınma projelerinde küçük işletmeleri ve yerel toplulukları önceliklendirmek.
– Çevresel standartları iyileştirmeyi amaçlayan gerçek yeşil girişimleri desteklemek.

Ayrıca, Parlamento’da Kıbrıslı Türklerin konularını savunacağına dair söz veren Karpazlı, “Kendi kökenim Kıbrıslı Türk olduğundan, hiçbir şey beni Parlamento’da Kıbrıs Türk toplumunu savunmaktan daha mutlu ve gururlu edemez,” dedi.

Karpazlı, Enfield’da yaşayan birçok Kıbrıslı Türk’ün Kuzey Kıbrıs’a doğrudan uçuş taleplerini ve İngiltere’nin Kıbrıslı Türklerin uluslararası izolasyonlarını desteklemesinin utanç verici olduğunu belirtti. “İngiltere’nin bir garantör olarak sorumluluklarını yerine getirmeye ve Kıbrıs sorununa daha dengeli bir yaklaşım sergilemeye başlama zamanı geldi. Kıbrıslı Türklerin ticaret yapma, seyahat etme ve uluslararası spor etkinliklerine katılma haklarını sınırlayan ambargoları sona erdirmek, olumsuz durumun kırılması için önemli bir adım olacaktır,” diye ekledi.

4 Temmuz 2024 tarihindeki seçimlerde oy kullanmak isteyenlerin, posta yoluyla oy kullanma son tarihi 19 Haziran olup, seçmen listesinde olmayanların kayıt için 18 Haziran 2024 tarihine kadar süreleri vardır. Kayıt işlemi hükümetin web sitesi üzerinden sadece 5 dakikada yapılabilir.

Ertan Karpazlı’ya e-posta yoluyla ertankarpazli@gmail.com adresinden, X (eski Twitter) üzerinden @Ertan_Karpazli kullanıcı adıyla, Instagram’da @ertan.karpazli kullanıcı adıyla ve Facebook sayfası üzerinden [bu bağlantıdan](https://www.facebook.com/profile.php?id=61560303990977) ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.