Site icon Londra Gazete

Reform UK Partisi Lideri Richard Tice’den Türk Berberlere Baskı Çağrısı

İngiltere’de aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Reform UK partisi lideri Richard Tice, ülkede giderek artan sayıda Türk berber dükkanlarına baskı yapılması gerektiğini belirtti.

Reform UK partisi lideri Richard Tice, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımlarla Türk berberlerle ilgili ciddi iddialarda bulundu. Tice, bu dükkanların “uyuşturucu çeteleri tarafından para aklamak amacıyla kullanıldığını” öne sürdü ve yetkililerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Tice, ardı ardına attığı tweetlerde, “Polis ve yerel yetkililer hiçbir şey yapmıyor. Ya bilmiyorlar ve yetersizler ya da biliyorlar ve yolsuzluğa bulaşmışlar… ya da sadece korkuyorlar,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türk berber dükkanlarının İngiliz mahallelerindeki ortama zarar verdiği eleştirilerini de desteklediğini belirtti.

Yerel basın, İngiltere’nin birçok yerinde Türk berberlerinin giderek daha popüler hale geldiğini ve farklı saç tarzları ile saç masajı gibi hizmetler sunduklarını yazdı. Bu durumun bazı kesimler tarafından olumlu karşılandığı, ancak diğer kesimlerin ise Türk berberlerin sadece nakit para kabul ederek vergi kaçırdığı ve para akladığı yönünde iddialar öne sürdüğü belirtildi.

Göçmen ve İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Reform UK partisinin onursal başkanı Nigel Farage da daha önce Müslüman gençlerin Britanya değerlerinden nefret ettiği yönündeki sözleriyle tepki çekmişti. Bu son tartışma, partinin göçmen karşıtı tutumunu bir kez daha gündeme getirdi.

Exit mobile version