kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
STERLIN
41,9132
BITCOIN
$56.455
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
20°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

12. Britanya Alevi Festivali 15-16 Haziran’da başlıyor

12. Britanya Alevi Festivali 15-16 Haziran’da başlıyor
30.05.2024
0
A+
A-

“Çerağımız Uyansın Hak Aşkına” ana temasıyla 15-16 Haziran tarihlerinde Britanya Alevi Federasyonu (BAF) yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan 12. Britanya Alevi Festivali’nin açılış resepsiyonu büyük ilgi gördü. İngiltere Alevi Kültür Merkezi (İAKM) ve Cemevi’nin Hornsey’deki binasında düzenlenen resepsiyona, farklı partilerden siyasetçiler, kamu yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum ve dini liderler, yöre ve köy derneklerinin temsilcileri ile Alevi toplumunun önde gelen isimleri katıldı.

Festival kapsamında çocuk tiyatrosu, öğrencilerin etkinlikleri, Cem, muhabbet, Alevi kurum temsilcileri paneli ve siyasi panel düzenlenecek. Festivalin finali ise 15-16 Haziran tarihlerinde BAF yerleşkesinde yapılacak olan Park Festivali ile gerçekleştirilecek. Park Festivali’nde Türkiye ve Avrupa’dan gelen ünlü sanatçılar sahne alacak, dans gösterileri, semah ritüelleri, geleneksel Alevi müziği ve çeşitli yetenekler sergilenecek, yöresel lezzetler damakları şenlendirecek.

“Festivalimiz Umudumuzu Geleceğe Taşımaya Vesile Olsun”

12. Alevi Festivali’nin açılış resepsiyonunda konuşan İAKM ve Cemevi Başkanı İbrahim Has, organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Has, festivalin, Türkiye’den yaklaşık 40 yıl önce Britanya’ya gelen Alevilerin birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularını devam ettirmek için muazzam bir fırsat sunduğunu dile getirdi. “Anayurdumuzda binlerce yıldır var ettiğimiz değerlerimiz yeni yurdumuzda kök salarken, kendi öz benliğimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak, beraber yaşadığımız diğer toplumlara tanıtmak ve varlığımızı korumak için çok iyi bir vesiledir. Alevilik; sevgi, saygı, özgürlük, kardeşlik ve paylaşmak düsturları üzerine var olmuştur ve var olacaktır. Biz Aleviler binlerce yıldır yaşattığımız bu temel ilke ve inançlarımızı sadece kendimiz için değil, tüm insanlık alemi için talep ettik ve talep etmeye devam edeceğiz. Festivalimiz bu değerleri yaşatmaya ve en büyük mücadele ve direniş olan umudumuzu geleceğe taşımaya vesile olsun” dedi.

“Deyişlerimizle Umudu Örgütleyeceğiz”

BAF Eş Başkanı Dilek İncedal da, “Alevi festivalimiz tüm dünyadaki emekçilerin, yoksulların, kadınların, mültecilerin ve gençlerin sorunlarını ve mücadelesini anlatacak. Zalimlerin insanlığa yaşattığı baskı, sömürü, eşitsizlik ve adaletsizliği sorgulayacağız. Korkuya karşı fikir ve cesaretimizle, duyarsızlığa karşı felsefemiz ve farkındalığımızla, acılarla örülmüş tarihsel yılgınlıklara karşı da deyişlerimizle umudu örgütleyeceğiz” diye konuştu.

“Birlikte Mücadele Etmeliyiz”

Alevi kurumlarına özellikle gençlerin ilgisini artırmak gerektiğine değinen BAF Eş Başkanı Müslüm Dalkılıç ise, “Birlikte ve beraber mücadele etmekten başka şansımız yok. Farklı düşünebiliriz, farklılıklarımız olabilir. Bunlar çok normal. Ancak inancımızı ve kültürümüzü yaşatabilmek için birlikte mücadele etmekten başka seçeneğimiz yok” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.