Site icon Londra Gazete

TWPA tarafından ‘Sonay Yakup Yakupsoy Şiir Yarışması’ düzenleniyor

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA), tanınmış Kıbrıslı Türk şair ve yazar Sonay Yakup Yakupsoy’un anısına bir şiir yarışması düzenliyor.

Sonay Yakup Yakupsoy, 1970’li yıllarda İngiltere’ye gelerek uzun bir süre derneğin aktif üyelerinden biri olmuş ve Kıbrıs Türk toplumuna çeşitli alanlarda katkıda bulunmuştur. Kendisi ayrıca Londra’daki Türkçe eğitim veren okulları ziyaret ederek gençlere yazma sevgisini aşılamak için çaba sarf etmiştir.

TWPA, toplumun her kesiminden kadın, erkek ve çocuklar arasında başarılı yazar ve şairlerin bulunduğuna inanarak “En İyi Şairler” yarışması düzenlemeye karar vermiştir. Bu yarışmanın amacı, topluma yazma sevgisini aşılamak ve yetenekli yazar ve şairleri ortaya çıkarmak olduğu belirtildi.

Şiir yazmanın, duyguları kelimelerle ifade etme yeteneği olduğu belirtilirken, en etkileyici şiirin kişinin kendi tecrübelerine dayanarak ve yaratıcı bir üslupla yazıldığı vurgulanmıştır. Şiirler Türkçe veya İngilizce olarak sunulabilir. Beş ayrı kategoride değerlendirilecek olan yarışma, çocuklar için iki kategori, yetişkin erkekler ve hanımlar için iki kategori ve öğrenme özürlü kişiler için bir kategori şeklinde düzenlenmiştir.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin 8 Eylül 2024 tarihine kadar info@twpa.co.uk adresine e-posta ile başvurmaları gerekmektedir. Başvuruların yanı sıra kişisel bilgilerin (tam isim, yaş ve iletişim detayları) de iletilmesi gerekmektedir. En iyi şiirlerin seçileceği ve tüm katılımcıların şiirlerinin sunulacağı gün ise 20 Ekim 2024 olarak belirlenmiştir.

TWPA tüm katılımcılara başarılar dileyerek gönderilen tüm şiirleri heyecanla beklediklerini ifade etmiştir.

Exit mobile version