Site icon Londra Gazete

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Türk İş dünyası ıle buluştu

ATMB, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın aynı gün Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde, İngiltere’deki Türk girişimcilerle buluşma toplantısında da Vehbi Keleş başkanlığında, kalabalık bir heyetle temsil edildi.

Toplantıda, ATMB Başkan Yardımcısı Levent Acı, Genel Sekreter Mustafa Köker, Yönetim Kurulu Üyeleri Reşat Guliyev, M. Sadık Eviz, Ramazan Güncegörü, Hüseyin Hüseyin, Sektörel Temsilciler Cemil Acıkan ve İdris Şahin ile Diplomatik ve Dış İlişkiler Direktörü Neslihan Gündeş hazır bulundu.

YENİ STA’NIN KAPSAMI

STA’nın güncellenmesi, tarım ürünlerinden teknolojiye, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok yeni sektörde işbirliğimizi derinleştirecek. Bu anlamda, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında geçtiğimiz yıl yaklaşık 19 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin yukarı çekilmesini hedefliyor.

Bakanlar düzeyinde süren görüşmeler, iki ülke arasındaki mal ve hizmet ile yatırım ilişkilerinin daha da derinleştirilmesi; 21. yüzyıl ekonomilerine uygun modern bir STA oluşturulması amaçlıyor. Yeni durum aynı zamanda ticaret hacmimizi artırma ve çeşitlendirme yönünde yeni fırsatların kapısını aralıyor.

Güncelleme müzakerelerinin ilk turunun bu yıl Haziran ayında başlaması planlanıyor.

Exit mobile version