Site icon Londra Gazete

Britanya Alevi Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Britanya Alevi Federasyonu (BAF), 6. Olağan Genel Kurulu’nu, federasyonun yerleşkesinde gerçekleştirdi. Kongreye, delegelerin yanı sıra demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı.

Kongre, divan seçimi ile başladı. Divana Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Northamptonshire Cemevi Eşit Başkanı Canan Kaya, Britanya Kürecikliler Derneği bir önceki dönem Eş Başkanı Mustafa Doğan ve Araştırmacı Yazar Ahmet Güven seçildi.

Yadigar Aslan Ana’nın gülbeng okuması ve saygı duruşuyla başlayan kongrede, BAF Eşit Başkanları Dilek İncedal ve Müslüm Dalkılıç, faaliyet raporunu sundu. Dilek İncedal, başarılı bir dönem geçirdiklerini ifade ederek, Alevilik dersleri kapsamında birçok okulu ziyaret ettiklerini ve Alevilik’in tanınması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Britanya Demokratik Güçbirliği adına konuşan Doğan Genç, Alevi toplumunun varlık mücadelesi verdiğini vurgulayarak, dünya genelinde faşizmin, inkarcılığın ve ırkçılığın yükseldiğini, bunun panzehirinin ise demokrasi olduğunu ifade etti.

Dilek İncedal ve Müslüm Dalkılıç yeniden BAF Eşit Başkanları olarak seçildi

Mali ve Disiplin Kurulu raporu okundu, son iki yıl içinde disiplin kuruluna başvuruda bulunulmadığı belirtildi. 5. dönem çalışmaları hakkında öneriler ve eleştiriler sunuldu, ardından raporlar oy birliğiyle kabul edildi.

Kongreye destek veren birçok sivil toplum kuruluşunun mesajları okundu. Tek listeyle yapılan seçimde, Dilek İncedal ve Müslüm Dalkılıç yeniden BAF Eşit Başkanları olarak seçildi.

Seçimin ardından BAF Yönetim Kurulu üyesi Maksut Demir, teşekkür ve kapanış konuşması gerçekleştirdi. Kongre, Yadigar Aslan Ana’nın okuduğu gülbenk ile sona erdi.

Exit mobile version