Site icon Londra Gazete

Bexley Belediye Başkanı Ahmet Durmuş, KKTC Londra Temsilciliği’ni ziyaret etti

Londra’nın belediyelerinden Bexley Belediyesi Başkanı Ahmet Durmuş ve eşi Elmaziye Durmuş, KKTC Londra Temsilciliği’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Londra’nın önemli belediyelerinden Bexley Belediyesi’nin Kıbrıslı Türk Başkanı Durmuş ve  eşi , 12 Şubat Pazartesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilciliği’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Durmuş ve eşi’nin, KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin ve Konsolos Namık Cafer ile bir araya geldiği görüşmede, Bexley bölgesindeki Kıbrıs Türk toplumunun gündemindeki konular ele alındı.

Bexley Belediye Başkanı bu görevi büyük bir gururla sürdürdüğünü, uzun yıllar boyunca İngiltere Kıbrıs Türk sivil toplum faaliyetlerinde de önemli görevler üstlendiğinden, toplumumuzun gündemindeki konuları ve sorunları iyi bildiğini, bölgesindeki Türk dili ve Kültürü okullarının faaliyetlerini gururla takip ettiğini belirterek, Kıbrıslı Türk gençlerin sivil toplum faaliyetlerindeki ve siyasetteki katılımlarının çoğalmasını dilediğini belirtti.

Keskin ise, bugün 4. nesle ulaşan İngiltere Kıbrıs Türk toplumunun birçok alandaki başarılarının büyük bir gurur kaynağı olduğunu ve ülkemize önemli katkılar sağlayacak düzeye ulaştığını belirtti. Bu başarıyı siyaset alanına da taşımanın önemine değinen Keskin, Durmuş’u böyle önemli bir görevde görmenin memnuniyet verici olduğunu belirtti ve bu örneklerin artarak devam etmesini dileyerek bir Kıbrıslı Türkü İngiltere Parlamentosu’nda milletvekili olarak görmenin zamanının geldiğini söyledi.

Exit mobile version