Site icon Londra Gazete

Cannes Film Festivaline giden “Su Kesesi” Londra’da gala yaptı

Geçtiğimiz Pazar günü, Londra Dalston’daki Rio sinemasında Yönetmen Rosa Shevin’in Kisîkê Dergûşe/ Su Kesesi/ Water Baby isimli filminin galası yapıldı.

Soldan sağa Fuat Ataş, Hanımcan Bakay, Hardy H.Saleh, Rosa Shevin, Haavard Helle, Mizgin Müjde Arslan, çocuklar soldan sağa Berzan Kama, Mirzan Kama

Yoğun ilginin olduğu galaya sanat camiasından çok sayıda yazar ve şairin de katıldığı gözlendi. Açılış konuşmasını yönetmen Rosa Shevin’in yapmasıyla başlayan gösterim iki bölümden oluştu. 1. Bölümde izleyiciler filmle tanışırken 2. Bölüm soru cevap şeklinde oldu. Başrol oyuncusu Mizgin Müjde Arslan, Yürütücü yapımcı Havard Helle ile beraber soruları yanıtlayan Shevin izleyicilerine bundan sonra bir kısa film daha çekeceğini müjdeledi. Gösterimin sonunda tüm film ekibi ile basın karşısına geçen Shevin’in oldukça mutlu olduğu gözlendi.Yönetmen Rosa Shevin’in yaptığı konuşmada kendisini yanlız bırakmayan tüm konuklara teşekkür etti. Shevin “Bu salonda bulunan herkesin direk ya da dolaylı olarak mutlaka bu filme bir katkısı olmuştur. Çoğunuz biliyor ama ben yine de tekrar edeyim. Su Kesesi benim kendi kardeşimden yola çıkarak yazdığım ve çektiğim ilk filmim. Herkesin anlatmak istediği bir hikayesi vardır, bu da benimkisi.” dedi. Shevin filmin sonunda beyaz perdeye yansıyan “Bu filmi daha iyi bir dünya yaratmak için, yaşamlarını feda etmeyi göze alan cesur yüreklere ve her an kapıdan girecekmiş gibi onları bekleyenlere, -geride kalanlara – ithaf ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Exit mobile version