Site icon Londra Gazete

Pazder yeni yıla dayanışmayla girdi

İngiltere Pazarcıklılar Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği (Pazder) düzenlediği bir kutlamayla 2015’e ‘Merhaba’ dedi.

Geceye yoğun katılım olurken, bayan davetlilerin çokluğu da dikkat çekiciydi.

Yoğun bir katılımın olduğu ve 5.kez düzenlenen Dayanışma Gecesi’ne  çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilcilerle,ana  sponsor Holland Bazaar’dan Ali Matur, Avukat Fidan Osoy ve Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay da katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını dernek eş başkanı Mustafa Savran yaptı. Savran konuşmasında, sosyal ve kültürel yapılarını korumak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla üç yılı aşkın bir süre ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda hizmet verdiklerini söyledi.

Pazarcıklı’lar, yeni yıla böylesine coşkulu ortamda girdi.

Savran konuşmasında yaptıkları çalışmaları anlatırken, bu konuda kendilerine destek veren başta Hollanda Bazaar olmak üzere tüm sponsorlara da teşekkür etti.

SORUMLULUKLARA DA DİKKAT ÇEKTİ

Pazder eş Başkanı Mustafa Savran konuşmasında şunları söyledi:

“Farklı kültürler arasında büyüyen, yetişen çocuklarımızın, gençlerimizin kendilerini yalnız hissetmeleri, intiharlara kadar varan bir çok olumsuzluğu da beraberinde  getirmektedir. Bizlere zarar verdiğini düşündüğümüz her türlü olumsuzluğa karşı her bireyin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi zorunluluk olmalıdır.”

Pazarcıklı’lar, yeni yıla böylesine coşkulu ortamda girdi.

Savran, Pazder olarak Londra’da faaliyet gösteren ve birçok sivil toplum kuruluşuyla birlikte oluşturulan Demokratik Güç Birliği Platformu çatısı altında ortak çalışmalarda bulunduklarını, protesto yürüyüşlerine ve yardım kampanyalarına katılarak, ezilen halkların sesine ses verdiklerini vurguladı.

 

Başkan Mustafa Savran, ana sponsorları Ali Matur’a teşekkür etti.

Exit mobile version