Site icon Londra Gazete

Londra’da Anonymous protestoları

Parlemento Meydanı'nda Anonymous ateş yakarak protesto yaptı.

Anonymous enerji fiyatlarını protesto etti.

5 Kasım akşamı Buckingham Sarayı ve Parlemento Meydanı’nda yüzlerce kişi polisle çatıştı. Guy Fawkes gecesi olarak da bilinen, ateşlerin yakıldığı gecede Anonymous protesto düzenledi.

Trafalgar’daki Nelson Column ve Victoria Anıtı’na zarar veren protestocular, aynı zamanda Buckingham Sarayı’nın kapılarına yakın yerlerde ateş yaktı.

Ananoymous tarafından organize edilen Million Mask March, yani Milyonların Maskeli Yürüyüşü’nü kontrol etmek amacıyla polis meydanda hazır bulunuyordu. Devletin bütçe daraltma politikalarını protesto eden Anonymous, benzer protestoları Japonya, Avustralya ve Yeni Zellanda’da da düzenledi. Londra’da protestocular son zamanlarda artan enerji fiyatlarını protesto etmek için gaz ve elektrik faturalarını yakmayı planladıklarını söylemişlerdi.

Dün akşam Londra’da 11 kişi tutuklanırken, Berlin, Madrid, Dublin, Varşove ve Beyrut’ta da hükumete karşı yürüyüşler yapıldı.

Komedyen Russel Brand ve Yeşil Parti Milletvekili Caroline Lucas’ın da Downing Caddesi yakınlarındaki protestolara katıldığı söyleniyor.

Exit mobile version