Site icon Londra Gazete

Bournemouth’daki kadınlar depremzeder için kermes düzenledi

İngiltere Bournemouth’da yaşayan bir grup kadın, Bournemouth Belediyesi’nin desteği ile kermes düzenleyerek el yapımı ürünlerini depremzedeler için satışa sundu.

25 Şubat 2023 tarihinde Bournemouth Belediyesi’nin tahsis ettiği, Boscome Towns Fund Engagement Hub’da saat 10:00- 16:00 arasında Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen deprem yararına bir kermes düzenlendi.

Bournemouth ve çevresinde yaşayan bir grup kadın Anife Selieva’nin önderliği ile düzenledikleri kermeste, hazırlamış oldukları el emeği, takı, örgü kıyafetler, anahtarlık, broş, oyuncak, mumluk, vb. ürünlerini satışa sundu.

Ayrıca Türkçe konuşan işletmeciler,  borek, sandviç, pasta, kek, salata, kahve ve çay çeşitleri dışında maddi bagislari ile de etkinliğe destek oldular.  Bağış için düzenlenen kermeste ikinci el kıyafetler ve kitaplar da ayrıca satışa sunuldu.

Anife Salieva, Fatma Arslan, Deniz Bayık Fair, Elif Aklan Mainstone, Meral Çınar, Şener Goodrum, Özlay Bülbül ve Sharon Jones gönüllü olarak depremzedeler için kermeste görev aldı.

Exit mobile version