Site icon Londra Gazete

Koray Alpergin cinayetinde yeni gelişme

Londra’da Türkçe konuşan toplum tarafından yakından tanınan DJ Koray Alpergin’in cesedi, 15 Ekim’de Essex, Loughton’da bulunmuştu.

6 Ocak Cuma günü, 25 yaşındaki Ali Kavak,  33 yaşındaki Steffan Gordon ile birlikte Old Bailey’de video bağlantısı aracığılıyla mahkemeye katıldı.

Savcı Peter Ratcliffe, davanın “Koray Alpergin’in hapsedilmesi, vahşice işkence edilmesi ve infaz edilmesi” ile ilgili olduğunu söyledi.

Savcı Nicholas Hearn daha önce şunları söyledi: “Beyaz maskeli kişiler tarafından saldırıya uğradılar ve bir minibüse bindirilip bir yere götürüldüler ve istekleri dışında orada tutuldular.

“Alpergin fena halde dövüldü ve öldürüldü. İki gün sonra, 15 Ekim Cumartesi günü,  Alpergin’in cesedi halk tarafından Essex, Loughton’daki bir ormanlık alanda bulundu.

“Ceset çıplaktı ve sürekli yanıklar, morluklar ve kesikler vardı.”

Otopsi, ön ölüm nedenini boğulma, künt zorlama travması ve iç organlar ile kaburgalarda hasar olarak belirledi.

İstanbul’dan, Alpergin’nin ziyaretine gelen Bayan Dalbudak daha sonra bulundu ve fiziksel olarak zarar görmedi.

Ailesi ve arkadaşları tarafından açılan bir GoFundMe sayfası şöyle diyor: “Koray, onu tanıma zevkine sahip olan herkes tarafından sevildi. Ailesinin çok sevilen bir üyesi, herkes için özel bir arkadaş ve en büyük kalbe sahip topluluğun büyük bir üyesi.

Koray her zaman herkesi düşündü, nazik ve ilgiliydi ve etrafındakileri her zaman destekledi. Ailesi tarafından sevilen, arkadaşları tarafından değer verilen ve hayatını dolu dolu yaşayan bir topluluk içinde çok büyük bir ışıktı.”

Kavak, 18 Eylül’deki geçici duruşma tarihinden önce tutuklandı.

Gordon ve üçüncü bir sanık olan 31 yaşındaki Junior Kettle henüz cinayet savunmasında bulunmadı.

55 yaşındaki Erdoğan Ulcay ve 17 yaşındaki bir erkek çocuk, Koray’ın cenazesinin ortadan kaldırılmasına yardım ederek adaletin işleyişini bozmakla suçlanıyor.

Daha sonra 8 Mart’ta mahkemeye çıkacaklar.

Exit mobile version