Site icon Londra Gazete

Mehmet Ali Alabora’nın katıldığı 5. Londra Kitap Şenliği gerçekleştirildi

Londra’da 5. gerçekleşen ‘Londra Kitap Şenliği’, etkiliğin son günü olan 27 Kasım Pazar akşamı yapıldı. Şenliğe çok sayıda yazarın yanı sıra şair, tiyatrocu, sinemacı ve ressam da katıldı.

Mehmet Ali Alabora’nın moderatörlüğünü yapılan panelde, Suat Eroğlu, Süreyya Akay, Kemal Sahir Gürel, Canan Aktaş, Dursaliye Şahan, Ali Poyraz, Fergül Yücel, Kamil Küpeli, Zöhre Ülger, Melisa Yıldırım, Hüseyin Kaplan, Günyol Bakoğlu, Pelin Markirt, Akın Olgun ve Aydın Çubukçu gibi isimler konuşmacı olarak katıldı.  10 günlük şenlikte, Suna Alan ve Sel-Trio bir müzik dinletisi sundular.

Kitap Şenliği’nin son gününe katılan yazar Aydın Çubukçu’ya onur ödülü verildi. Günyol Bakoğlu’nun Aydın Çubukçu’yu kısaca anlattığı sunumunda, “Bizim 68’i hazırlayan Aydın Çubukçu hiç kendisinden söz etmemiş” diyerek, edebiyata, sanata ve düşünceye yaptığı katkılara vurgu yaptı.

Söyleşinin ardından Çubukçu’ya sanata, edebiyata ve hayata katkılarından dolayı “Onur Ödülü” takdim edildi. Mehmet Ali Alabora ve Fieldseat yöneticisi İrfan Şahin tarafından sunulan ödülden sonra konuşan Çubukçu, “Bazen bu tür ödüller, bir ayağı çukurda olan ve sırtını pışpışlamak için verilir. Bazen bir şeyler yapmak için verilir. Ben çok şey yapmadım. Bu ödülden sonra artık bir şeyler yapmalıyım” diyerek etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür etti.

Exit mobile version