Site icon Londra Gazete

Doncaster’de Cemevi gecesi

 

Doncaster’da düzenlenen Cemevi’ne destek gecesine çok sayıda davetli katıldı.

 

Doncaster Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin (DAKM ve Cemevi) yeni binasına destek için düzenelenen dayanışma etkinliği geniş bir katılımla yapıldı. Etkinliğe Doncaster Belediye Başkanı Ros Jones’da katıldı.

Pazar günü gerçekleştirilen etkinlik, Britanya semah ekibi’nin semahları ile başlarken, gecede Türkiye’den gelen sanatçı Mustafa Özarslan, Eylül Zamanı, Şahin Erdoğan ve Anıl Duman sahne aldılar.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan BAF başkanı İsrafil Erbil, konuşmasında faaliyetlere destek çağrısında bulunurken “Sır ederek ve gizleyerek bugüne gelen inancımızı aşikar ve yeni nesillerin bilincine çıkararak yaşamak istiyoruz. Öğretmek ve yaşatabilmek için daha donanımlı merkezlere ihtiyacımız var. Bu nedenle kısa zaman içinde örgütlenerek daha geniş ve donanımlı bir mekana taşınan Doncaster Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi yöneticilerini ve üyelerini yürekten selamlıyorum’ dedi.

Glasgow, Hull, Harrow, Coventry, Sheffield, Edinburg, Nottingham, Bournemouth kentlerinde bulunan Alevi kurum temsilcilerinin de birer konuşma yaptığı etkinlikte söz alan Doncaster Belediye Başkanı,farklı kültürden insanları Doncaster’da görmenin kendisini gururlandırdığını söylerken, diğer etnik ve inançlardan gelen insanların bölgedeki sosyal ve kültürel yaşama zenginlik kattığını vurguladı.

Exit mobile version