Site icon Londra Gazete

50 Yıllık sorunu sergilediler (video)

Londra’da yeni kurulan Kıbrıslı Sanatçılar Platformu ilk etkinliğini Kuzey Kıbrıs’tan davet edilen şair, ressam ve karikatüristlerle gerçekleştirdi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XuufQxstP14[/youtube]

 

5-7 Aralık tarihleri arasında yapılan etkinliklerin ilki Kervan Banquetin’de karma bir karikatür sergisiyle başladı. Kuzey Kıbrıs’ın tanınmış sanatçıları Neşe Yaşın, Nafia Akdeniz, Fatma Akilhoca, Mustafa Kayra, Leyla Çınar, Mustafa Tozakı ve Arif Albayrak “50 Yıllık Sorun” isimli karma karikatür sergisiyle sanatseverlerle buluştular.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumuna yönelik sanatsal ve kültürel araştırmalar yapmak ve bunları topluma mal etmek amacı taşıyan Platform, bu çerçevede Kıbrıs ve diğer ülkelerde yaşayan Kıbrıslı Türk sanatçıları ve eserlerini İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumuna tanıtma ve kazandırma yönündeki çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda etkinlikler  6 Aralık Cumartesi günü Güney Londra Bexleyheath bölgesinde bulunan Rauf Denktaş Türk Okulunda, 7 Aralık Pazar günü ise Kuzey Londra Hornsey’deki Atatürk Türk Okulu’nda gerçekleştirildi.

Arif A. Albayrak – CTP Gazi Mağosa Milletvekili

   Nafia Akdeniz – Şair

Exit mobile version