Site icon Londra Gazete

Sivas Madımak Katliamı Londra’da anıldı

Türkiye’nin tarihinde kara bir leke olan, Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleşen katliamın üzerinden tam 29 yıl geçmesine rağmen özellikle Alevi toplumunun yarasının daha dün gibi taze olduğu Londra’da yapılan anma töreninde bir kez daha görüldü.

2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı’nı anmak için aralarında toplum temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce toplum üyesi Stoke Newington’daki Madımak Anıtı’nda 2 Temmuz Cumartesi günü bir araya geldi. Törende parkın içinde bulunan anıtın yanına katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı alana karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı.

Konuş­malarda Madımak Katliamı’nı dev­letin organizasyonuyla yapıldığı ve yeni katliamları ancak örgütlü mü­cadelenin engelleyebileceği ortak görüşü savunuldu. Anma boyunca Madımak Katliamı’nı unutmadıkla­rını belirten ve sorumlulardan he­sap sorulmasını isteyen sloganlar atıldı. Duygusal anların yaşandığı anmayı, katılımcılar sağ elleri yü­reğinde izlediler.

Britanya Alevi Federasyonu tarafından şu açıklama yapılmıştı:

”29.yılında Sivas katliamında katledilen canlarımızı anmak, katilleri ve onları aklayanları lanetlemek için binlerce can bir kez daha Sivas’ta, Madımak oteli önünde idik. Britanya Alevi Federasyonu olarak, Konfederasyonumuz ve dost-musahip kurumlarımız ile birlikte bir kez daha, 29 Bin yıl dahi geçse Katledilen canlarımızı unutmayacağımızı ve yakanları da aklayanları da asla affetmeyeceğimizi haykırdık. Sivas’ta 29 yıl sonra Semah dönen canlarımıza aşk olsun…’

‘Yapılan konuşmaların ardından genç öğrencileri saz çalıp, deyişler okuduktan sonra anma programı sona erdi.

Exit mobile version