Site icon Londra Gazete

34. Day-Mer Festivalinde Clissold Park doldu taştı

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezinin (DAY-MER) Londra’da düzenlediği 33. Kültür Sanat Festivali’nin son etkinliği olan park şenliği 3 Temmuz Pazar günü gerçekleşti.

Londra’da 1989 yılından bu yana kültür sanat festivalleri düzenleyen Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezinin (DAY-MER) bu yılki festival etkinliklerinin sonuncusu olan park şenliği düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı park şenliğinde toplumsal güncel sorunlar gündeme getirilip, müzik ve lezzet şöleni yaşandı.Gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik stantlarının yanı sıra sendikalar da festivale katılarak toplum üyelerimizle bir araya geldi.

Şenlikte konuşan Day-Mer Başkanı Aslı Gül, yoksulluğun arttığını belirterek, yerli ve göçmen emekçilerin birlikte mücadelesinin önemine değindi. Gül hayat pahalılığı, ırkçılık, eğitim ve sağlık kesintilerine karşı mücadelenin ancak örgütlü mücadele ile mümkün olduğunu söyledi. 30 yıldır yapılan festivalin emekçilerin ve üyelerin olağanüstü katkılarıyla gerçekleştiğini söyleyen Gül, “Day-Mer tüm emekçilerin çatısıdır” dedi.

Britanya’da milyonlarca üyesi ile ülkedenin en büyük sendika konfederasyonu olan Sendikalar Kongresi’nin (Trades Union Congress, TUC) yanı sıra, öğretmenler sendikası Ulusal Eğitim Birliği’nin (National Education Union, NEU) üyeleriyle katıldığı şenlikte birer konuşma yapan kampanya grupları ve sendika temsilcileri, Day-Mer ile yıllar önce mücadele alanlarında bir araya geldiklerini ve birlikteliklerin devam etmesini arzulayarak desteklerini dile getirdiler.

Sendikaların ve çeşitli kampanya gruplarının destek verdiği şenlikte sahne alan isimler şöyle: Oğuz Aksaç, Mikail Aslan, Cemil Qoçgiri, The Turbans, Lokandes ve The Odd Beats.

İşçi Partisinin eski lideri Jeremy Corbyn, Yazar Mustafa Yalçıner ve çok sayıda sendikacının konuşmacı olduğu şenlik, geç saatlere kadar Hackney’deki Clissold Park’ta devam etti.

Exit mobile version