Site icon Londra Gazete

Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Harper’den, 19 Mayıs mesajı

KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Harper, şu açıklamayı paylaştı:

‘‘Birleşik Krallıkta ve KKTC’nde yaşayan birbirinden değerli sevgili gençlerimiz, temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.
Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Gençler olarak sizlerden verilen bu mücadelenin bugünkü yegâne varlığımıza sebep olduğunu bilmenizdir. Dijital dünyanın modern gereksinimleri ile tarihi ve örf adet gelenek ve göreneklerimize sahip çıktığımız sürece varlığımız daha da güçle sürecektir. Sizlere güveniyoruz. Ancak unutmayınız ki hepimize düşen görev çok çalışmaktır. Çünkü vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

Bu duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını kutluyorum.’’

Exit mobile version