Site icon Londra Gazete

Can Arslan komşusunu öldürmekten suçlu bulundu

GEÇTİĞİMİZ hafta 52 yaşındaki Can Arslan, İngiltere, Gloucestershire yakınlarındaki evinde üç çocuk babası Matthew Boorman’a saldırmıştı. Komşusunu defalarca kez bıçaklayarak öldüren Arslan, kurbanının üzerine oturup sigara yaktığı anlar görüntülere yansımıştı. Can Arslan, 5 Nisan Salı günü mahkemeye çıkarıldı ve cinayetten hüküm giydi.

Bristol Kraliyet Mahkemesi’nde yargılanan Arslan, sorumluluğun azalması nedeniyle daha hafif bir adam öldürme suçundan mahkum edilmesi gerektiğini iddia ederek cinayeti reddetti. Ancak jüri, bir günlük müzakerelerin ardından oybirliğiyle onu cinayetten mahkum etti.

Duruşmadan önce Arslan, Marsden’i öldürmeye teşebbüs ettiğini ve eşi Boorman’a ağır bedensel zarar verdiğini zaten kabul etmişti. Kavgayı da kabul etti. Sanık, altı psikiyatri hemşiresi eşliğinde her gün Berkshire’daki Broadmoor maksimum güvenlikli psikiyatri hastanesinden mahkemeye getirildi. 5 Nisan günü, altı hemşirenin yanında pembe kapüşonlu bir bluz giyen Arslan, hüküm giyerken hareketsiz kaldı.

Cinayet ve müteakip tehditler ve saldırılar, birçok CCTV ve kapı zili kameralarında ayrıntılı bir şekilde yakalandı ve duruşma sırasında jüriye gösterildi.

Exit mobile version