Site icon Londra Gazete

Rambo bıçakl ile cinayet işleyen gençlere ömür boyu hapis

TOTTENHAM Hotspur Stadyumu’nun gölgesinde masum bir genci öldüren iki genç ömür boyu hapse mahkum edildi. 18 yaşındaki Ali Taşyurdu ve 16 yaşındaki Hüseyin Eren, sosyal medyada bir kızın üzerine tükürdüğü zaman fiziksel bir çatışmaya girerek kendilerini korkunç rambo bıçaklarıyla silahlandırdılar.

Arkadaşını bıçakladıktan sonra, 19 yaşındaki Nikolay Petrov Vandev, bir arabulucu gibi davranmaya çalıştı, Taşyurdu ve Eren’in önünde kollarını açmış cesurca durarak, “Neden bıçak kullandın?” diye sormuştu. Öğleden sonra erken saatlerde Vandev ile dostane bir yumruk yumruğunu paylaştığı görülen Taşyurdu, rambo bıçağını göğsüne saplamadan önce onu “bıçaklamakla” tehdit etti.

Yargıç John Dodd QC, Vandez hakkında “Tehdit değildi ve açıkça hala tamamen çatışmasız bir şekilde hareket ediyordu – o bir barışçıydı” dedi. ‘‘Bu, Londra sokaklarında genç, gelecek vaat eden bir hayatın beyhude kaybına odaklanan bir başka dava. Bu, siz iki ergenin, daha çocukluktan yeni çıkmış, kendinizi tehlikeli silahlarla -iğrenç bıçaklarla- silahlandırmanızın sonucu, bunlar Londra sokaklarında, hatta herhangi bir medeni toplumda ve kesinlikle gençlerin elinde olmamalı. Başkalarına zarar vermeye niyetli erkekler. Her biri sebepsiz yere öldürücü şiddete başvurdunuz.”

Mahkeme, her iki katilin de suç geçmişi olmadığını ve ne yaptıklarını öğrenince şoke olan “düzgün, destekleyici ailelerden” geldiklerini duydu. Gözaltında denetimli serbestlik görevlisi tarafından sorgulanan Taşyurdu, artık bıçak taşıyan gençlere “Onu bırak, üniversiteye git, futbol oyna” diyeceğini söyledi. Taşyurdu ve Eren, cinayet ve ağır yaralama suçundan yargılandıktan sonra suçlu bulundu. İkisi de bıçak bulundurduklarını kabul etmişti. Taşyurdu en az 16 yıl, Eren ise en az 14 yıl müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Exit mobile version