Site icon Londra Gazete

Vehbi Koca’nın fotoğrafları sergileniyor

Vehbi Koca tarafından oluşturulan ‘Protesto’ adında fotoğraf sergisi, 28 Mart ve 24 Mayıs arası Gorki House’da ziyaretçilere açık olacak.

Vehbi Koca sergi hakkında şu açıklamayı yaptı:

”Güçlülere karşı mücadele, nesillere dayanan bir gelenektir. Değişim genellikle güçlüler tarafından verilen bir hediye olarak sunulur, ancak aşağıdan gelenlerin mücadelesi ve fedakarlığıyla ilgisi vardır. Özellikle son 20 yılda dünyanın göstermiş olduğu sosyal, kültürel, politik ve küresel değişimler ve çürümeler nedeniyle toplumsal muhalefetin tavrı ve karşı duruşu daha da önemli hale gelmiştir. Ortadoğu’da yaşanan yıkıcı savaşlar, küresel bozulmalar ve ekonomik buhran  protesto hakkını çok daha önemli hale getirmiştir. Sorunlar toplumun her kesimini ilgilendiren hayati meselelerdir. Belgesel fotoğrafçı olarak, hayatı tehdit eden tüm bu olumsuzluklara olan duyarlılığın ve değişimin sadece ortak ve güçlü bir sesle durdurulabileceğine inanıyorum. Fotoğraflarım son 20 yılda farklı politik ve sosyal  amaçlı protestolardan oluşan çalışmalardır.

Stoke Newingtonda bulunan Gorki house’da sergilediğim fotoğraflar son on yıldır üzerinde çalıştığım ve halen devam eden bir proje olarak konuların güncelliği ’de göz önüne alınarak  arşivimden derlenmiştir.”

Gorki House adresi: Batley Place, 70 Stoke Newington High St

Exit mobile version